Designer Damien Monnier voegt zich bij Techland, die we kennen van onder andere Dying Light. Wat wil dit zeggen? Krijgen we een nieuwe fantasie game van Techland? Geen zombies meer?

Het is normaal niet echt nieuws als een medewerker van het ene team naar het andere team gaat. In dit geval van CD Projekt RED (The Witcher, Gwent) naar Techland (Dead Island, Dying Light). Hij blijft in ieder geval in Polen, gezien beide ontwikkelaars Pools zijn. Maar toch is het wel opmerkelijk, want meneer Monnier heeft voornamelijk aan fantasie rollenspellen gewerkt bij CD Projekt RED. Denk bijvoorbeeld aan de plaatjes op de kaarten van Gwent en andere mini-games uit eerdere Witcher games. Er gaan sinds kort geruchten rond dat de nieuwe franchise van Techland een fantasie setting krijgt. Nu we zien dat Monnier zich bij het team voegt, lijken de geruchten toch enige kern van waarheid te bevatten.

Van zombies slachten naar draken opwachten

Techland is trots op de recente toevoegingen aan het werknemersbestand.

”We zijn zeer enthousiast over de recente toevoegingen aan de Techland familie. We hebben echt grote ambities voor onze volgende games, dus mensen met geniale ideeën en de skills om die tot leven te brengen zijn absoluut essentieel”, aldus Techland. 

Het is in ieder geval een goed teken dat Techland capabele designers aanneemt voor hun volgende fantasie games. Het gaat ook echt om een nieuwe franchise en niet een Hellraid 2 ofzo. Het moet echt een open-wereld fantasie RPG worden à la Witcher en met co-op multiplayer. Klinkt absoluut niet gek, want volgens mij wilden we allemaal stiekem wel co-op in een spel als The Elder Scrolls V: Skyrim. Geen MMO zoals The Elder Scrolls Online, maar gewoon met een paar vrienden in een fantasie wereld rond banjeren en draken jagen!

Ik verwacht in ieder geval op de E3 van 2017 een dikke aankondiging (of ergens ervoor).

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments