Dat de Xbox One een stroeve start heeft gehad, dat weten we. Inmiddels heeft Microsoft de boel weer op de rails en hebben ze behoorlijk wat momentum met de aankondiging van de Xbox One X, maar zal het genoeg zijn?

Tot nu toe heeft Microsoft qua aantallen verkochte consoles al een tijdje een achterstand op de PS4. Hoeveel precies, dat is niet bekend. Microsoft maakt die cijfers al een poosje niet meer bekend, maar men gaat er echter van uit dat de PS4 ongeveer twee keer zoveel verkocht is als de Xbox One.

Microsoft neemt geen genoegen met de tweede plaats en het bedrijf werkt dan ook hard aan herstel. Met de verbeterde Xbox One S en de Xbox One X nog in het verschiet, zijn er ook zat mensen die geloven dat Microsoft vanuit de as op zal rijzen.

Phil schrijft Xbox niet af

Onlangs werd Phil Harrison gevraagd of hij verbaasd was over de voorsprong van Sony. Phil Harrison was tot 2015 hoofd van de Europese ontwikkelstudio’s van Xbox. Daarvoor was hij tot 2008 de president van Sony Computer Entertainment. Een grote jongen dus. Dit is wat hij als antwoord gaf:

Wat Sony de afgelopen jaren ontzettend goed heeft gedaan is een enorm distributienetwerk opbouwen buiten de VS en het Verenigd Koninkrijk. Ik geloof niet dat mensen doorhebben wat een krachtig middel dat is en hoe veel moeite het opbouwen van zo’n netwerk kost. Maar dat is slechts een deel van hun succes. Sony was van begin af aan heel duidelijk in hun boodschap. Het is een krachtige console, niets meer of minder dan dat. Dat is wat ze vanaf het begin wilden uitdragen. Microsoft maakte in het begin een wat onduidelijker beeld, was het een console of een mediasysteem. Dit hebben ze zelf ook toegegeven, maar ik vind dat ze zichzelf fantastisch hebben hersteld. Schrijf ze nog niet af.

Hij heeft best een goed punt. Het merk Playstation is wereldwijd gewoon enorm bekend als gameconsole. Geen andere toeters of bellen. Daarnaast heeft dat hele DRM verhaal van Microsoft ze in het begin ook geen goed gedaan. Er valt echter niet te ontkennen dat de hele gamewereld inmiddels behoorlijk in de ban is van de Xbox One X. Of het genoeg is voor Microsoft om weer naar de eerste plek in de verkooplijsten te klimmen? Dat gaan we zien in de komende tijd.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments