De Xbox One en Japan is nog niet echt een heel gelukkig huwelijk. Een beetje zoals honden en katten. Ze kunnen wel naast elkaar leven, maar ze doen het liever niet. Toch gaan we binnenkort wel meer Japanse games op de Xbox zien.

In de begindagen van de Xbox 360 kwamen er een aantal zeer toffe, Japanse games exclusief naar die console. Denk aan Tales of Vesperia, Infinite Undiscovery en het briljante Lost Odyssey. Daarna droogde die stroom helaas op.

Lost Odyssey is nog altijd één van mijn favoriete 360-titels

Een recente trip naar Japan door Phil Spencer gaat hier verandering in brengen. Hij sprak hier met diverse ontwikkelaars en uitgevers en kort daarna kwam de aankondiging van Microsoft. Er gaan een flink aantal Japanse titels naar de Xbox komen. Verwacht onder andere Code Vein, Dynasty Warriors 9, Sword Art Online: Fatal Bullet en nog een flink aantal andere titels.

Wij houden van Japan

Tijdens de Gamescom werd Aaron Greenberg, de Xbox Games Marketing General Manager, gevraagd of die nieuwe toewijding aan Japanse games ditmaal wel langdurig van aard zou zijn. Hij zei hierop dat Microsoft altijd veel respect heeft gehad voor Japanse ontwikkelaars en dat ze op meerdere projecten, zowel intern als third-party, samen hebben gewerkt. Phil Spencer is zelf ook dol op Japanse ontwikkelaars en samenwerken met hen is een persoonlijke passie van hem. Dit blijkt ook het feit dat hij regelmatig naar Japan gaat voor ontmoetingen met hen.

Greenberg zei dat we meer en meer games van Japanse bodem op de Xbox One zullen zien verschijnen en dat Microsoft hier zo veel mogelijk aan gaat doen.

Daarnaast zei hij dat Japanse ontwikkelaars altijd voorop lopen als het gaat om het zich eigen maken en experimenteren met nieuwe technologie. Met de Xbox One X zijn ze samen met Microsoft’s eigen ontwikkelaars aan de slag geweest en daar komen erg positieve geluiden vandaan. Ze wachten echter met aankondigingen totdat het daar tijd voor is.

Scalebound is echt dood

Over Japanse games gesproken, hoe zit dat met Scalebound? Die game werd gecanceld, maar het trademark werd onlangs wel verlengd. Heeft Microsoft dan nog wel plannen voor die game?

Greenberg helpt ons even uit die illusie. De game is gecanceld en komt ook echt niet meer. Hij heeft erg veel respect voor de director van die game, Hideki Kamiya, en hij zegt dat iedereen bij Microsoft ook geloofde in de samenwerking met Platinum Games en de visie die ze hadden voor Scalebound. Echter, soms gooi je ingrediënten bij elkaar en werkt het gewoon niet. Dat gebeurt bij muziekprojecten, films en dus ook games.

Helaas, helaas. Gelukkig komen er dus nog genoeg andere titels die ons dat verlies moeten helpen verwerken. Waar hopen jullie op?

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
VaSaMiAn
VaSaMiAn
5 jaren geleden

Ik hoop op een nieuwe tales of reeks voor de Xbox One 🙂 Of Tales of Vesperia naar de BC komen. Nog geen enkele SAO maar kijk alvast er naar uit om aan de slag te gaan met Sword Art Online: Fatal Bullet