Epic Games aangeklaagd vanwege gejatte danspassen

Ze zijn een hit, er worden danslessen in gegeven, de jonge spelers kennen ze allemaal. Waar hebben we het over? Inderdaad, de dansjes in Fortnite. Maar mag je zomaar een dans jatten?

 Mocht je tiener zijn geweest in de tijd van de tv-serie Fresh Prince of Bell Air, dan weet je gelijk waar ik het over heb. De serie waarin Will Smith de hoofdrol speelde kende een van de meest legendarische danspassen. De rol van Carlton, gespeeld door Alfonso Ribeiro, liet in eigenlijk elke aflevering wel even zijn kunsten zien.

Tijdens de uitzending van Dancing with the Stars haalde Ribeiro dit dansje weer even uit de mottenballen. En Epic dacht vervolgens dat ze deze moves ook wel in Fortnite konden gooien. Maar ja, dat gaat zomaar niet. Ribeiro’s advocaat zei er het volgende over:

De herkenbaarheid en het intellectueel bezit van meneer Ribeiro wordt hier misbruikt door Epic Games in de populairste videogame op dit moment, Fortnite. Epic heeft een record aan winst behaald met deze downloadable content, waaronder emotes zoals ‘Fresh’. Epic heeft tot nu toe geen compensatie betaald of zelfs toestemming aan meneer Ribeiro gevraagd voor het gebruik van zijn beeld en iconische intellectuele bezit.

Maar Fortnite is niet de enige die deze dans heeft gepakt. Ook NBA 2K heeft het dansje in de game en wordt aangeklaagd. Dat hij ook in Destiny te vinden is,dat is nog even niet opgemerkt.

Eerder is Fortnite al aangeklaagd door de rapper 2 Milly en de acteur Donald Faison. Ook voor gestolen danspassen. We zijn benieuwd of deze dansen in Fortnite blijven of dat Epic samen met de bedenkers van deze dansen een overwinningswals gaat doen en hen gaat vergoeden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments