Nog een paar dagen en dan mogen we eindelijk aan de slag met Alan Wake 2. Hoewel dit natuurlijk een tof vooruitzicht is zal de release voor sommigen en dan met name verzamelaars toch een beetje een domper zijn. De game krijgt namelijk geen fysieke release.

De digitale markt wordt natuurlijk wel steeds groter, maar de fysieke markt is nog allesbehalve uitgestorven. Toch kondigde Remedy eerder al aan dat ze Alan Wake 2 alleen maar digitaal uit willen gaan geven. Dit omdat ze de prijs van de game dan op €60,- kunnen houden.

Tijdens een recent interview werd creative director en schrijver Sam Lake hier nog eens naar gevraagd. Hoewel hij erkende dat er wel degelijk vraag is naar een fysieke release verduidelijkte hij dat als onderdeel van een deal met uitgever Epic Games Alan Wake toch echt alleen maar digitaal uitgebracht zal worden en dat er momenteel geen plannen zijn voor een latere fysieke release.

Het is een digital-only game. Dit is een besluit dat genomen is door Remedy’s management en onze uitgever. We horen jullie, maar er zijn momenteel geen andere plannen.

Geen fysieke doosjes voor in de collectie dus, maar wel een iets lagere prijs dan we recent gewend zijn. Goeie keuze, of juist niet?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties