De deelnemers aan het Insider Program krijgen weer een update. Het testen van de nieuwe User Interface gaat gestaag door

Er komt weer een nieuwe Preview Build aan, nummertje 15026.1001 om precies te zijn. Deze update zorgt voor een aantal fixes maar laat nog een groot aantal andere bugs, zoals het niet laten zien van je EA Access abonnement, ongemoeid. Wat het wel toevoegt, is een nieuw update systeem.

Nooit meer handmatig updaten

Als je nu wil updaten kan dat op twee manieren, je Xbox staat op Instant-on en het apparaat zorgt zelf dat de updates gedaan worden, ook als hij uit staat of je Xbox staat op Energy-saving waardoor je de update meestal pas ziet als je een game die een update nodig heeft opstart. Je moet in deze laatste stand zelf actief je updates regelen. Daar komt nu verandering in en dat is goed nieuws voor de zuinige Nederlanders onder ons zoals ikzelf.

Ik bespaar graag dus een apparaat onnodig aan hebben staan, dat heb ik liever niet. Er draait toch van alles in het apparaat en bewegen is slijten en een kortere levensduur. Daarnaast vind ik het simpelweg een onprettig gevoel als een Xbox constant contact maakt met de buitenwereld, ook als hij uit staat. Het nadeel van dit zuinige gedrag is die verdomde updates die te pas en onpas opduiken, zeker als je net een bepaalde game wil gaan spelen en je 8 gig voor je kiezen krijgt.
Voor deze groep wordt de update functie uitgebreid. Vanaf deze build kan je de keuze maken om de updates automatisch bij het afsluiten van je Xbox te laten plaatsvinden. Ben je klaar met spelen en gooi je de Xbox uit, dan gaat het systeem eerst nog even alle updates installeren voordat hij zichzelf totaal uitschakelt. Simpel gezegd, in beide Power Modes kan je nu voor automatisch updaten kiezen. Je vind deze optie in je instellingen als onderdeel van het menu Systeem.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments