Tijdens de launch van Forza Horizon 3 en Xbox FanFest, had Phil Spencer de tijd om weer met bepaalde media te praten. Het onderwerp van het gesprek was onder andere de fysieke disk drive. Hoe kijkt Phil Spencer tegenover deze oude technologie?

In de tijd van 4k streamen, Netflix en Youtube wordt een disk drive al snel overbodig. Je ziet ook al veel laptops zonder een drive om een CD/DVD/Blu-ray in te doen, want ‘je kan ook een externe drive kopen en aan je laptop hangen’. Het is ook in game land een grote discussie. Willen we naar een ecosysteem met alleen digitale games of willen we nog fysieke disks in onze collectie?

Xbox One S 4k blu-ray

Volgens Phil Spencer is het een belangrijke en verstandige keuze geweest om de disk drive in de Xbox One S er in te laten en te upgraden voor 4k blu-ray. Phil zegt het volgende:

‘Als je ziet hoe iedereen de Xbox gebruikt, zou je zeggen ”Hey, iedereen kijkt op YouTube, iedereen kijkt Netflix, waarom zou je iets fysieks doen?”. Maar markten waar er een limiet op je bandbreedte zit, of waar de snelheid niet toereikend is, zijn belemmerend. Daarom maakten we de beslissing voor fysieke media. Ik denk dat voor ons games en native 4k rendering van die games belangrijk zijn voor de Scorpio. We zijn ons ervan bewust dat niet iedereen in een wereld van onbeperkt snel internet leeft.’

Heel goed Phil! Niet alleen denken vanuit de Amerikaanse burger, maar ook mensen over de hele wereld. Je zou eigenlijk verwachten dat de Scorpio sowieso een fysieke 4k blu-ray drive zou hebben, maar Phil is daar nog niet zo duidelijk in. Hoewel de reacties op de Xbox One S heel positief waren, was tijdens de aankondiging van de E3 nog niet echt nagedacht over een fysieke drive. Toch, naar aanleiding van de reacties, willen ze de feedback wel ten harte nemen (en dus toch zo’n ding erin bouwen).

scorpio 2

Prijs van de Scorpio?

Het lijkt mij dat ze met de Scorpio de kosten drukken waar ze kunnen en dan is zo’n 4k blu-ray drive toch best een dingetje. In hoeverre is zo’n drive belangrijk voor de verkopen? Als je het mij vraagt, dan zeg ik dat je de drive er in moet bouwen zodat je nog eens extra kan verkopen. Al is het dan maar bijvoorbeeld 50 euro duurder. Maar daar komen de economische wetten tevoorschijn. Hoe duurder het apparaat, hoe lager je afzet (over het algemeen). Toch, als je de drive er niet in bouwt en je vraagt 50 euro minder, hoeveel kwaliteit verwacht men dan van de Scorpio? Dan heb je een beest met 6 teraflops… zonder 4k blu-ray drive. Ik ben heel benieuwd naar de prijs en ik blijf erg positief over de Scorpio. Volgens mij wordt het echt een top apparaat. Helaas moeten we nog een jaar wachten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments