Vorig jaar mochten we eindelijk genieten van dikke veldslagen in het universum van Star Wars. Hij viel voor mij persoonlijk als middelmaatje in de smaak omdat het veel meer inhoud zou kunnen bieden. EA is zelf ‘dolblij’ met het succes van deze game.

Gisteren hadden we ook al een artikel met uitspraken van CEO meneer Andrew Wilson, maar dit keer laat hij zich uit over Star WArs Battlefront. Hij geeft zelf aan dat hij ‘dolblij’ is met de game qua verkopen en aantal spelers. Er waren maar liefst 6.6 miljoen spelers over alle platformen verdeeld tijdens het eerste kwartaal (van dit jaar, hun financiële jaar of van de game, dat is onduidelijk). Het is grappig dat EA zelf natuurlijk heel blij is, terwijl de spelers hebben aangegeven dat de game te weinig bood en dat de DLC eigenlijk in de game had moeten zitten. Volgens mij zijn er ook best wat spelers afgehaakt na een tijdje. Het is echt zonde, want de game had waarschijnlijk makkelijk een 9 kunnen scoren omdat het verder gewoon goed in elkaar zat.

Promotie DLC

EA zal blijven kijken naar passende DLC in verband met de komst van de nieuwe Star Wars films. Vorig jaar was dat bijvoorbeeld Battle of Jakku, gratis ter promotie van Star Wars Episode 7: The Force Awakens. Nu komt er ook Rogue One DLC, maar het is onbekend of het weer gratis zal zijn (ik denk het wel). De DLC bestaat uit een nieuwe map, namelijk de tropische planeet Scarif. Ook de personages Jyn Erso en Orson Krennic zullen er in zitten.

StarWarsRogueOneLDC

Star Wars Battlefront 2?

De game doet het dus goed, maar dat is misschien ook wel de reden dat er een deel 2 komt in 2017. Hopelijk zal EA de feedback van deel 1 ten harte nemen en maken ze ook mooie singleplayer campaigns die je met meerdere mensen kunt spelen. Ze zullen in ieder geval met iets over de brug moeten komen, anders gaan mensen deel 2 niet eens kopen (ze hebben immers geleerd van het aanbod van deel 1).

Er zijn ook andere studio’s bezig met singleplayer games in het Star Wars universum, maar Star Wars Battlefront had ook wel iets mogen bieden. Je hebt bij Battlefield games ook niet echt een boeiende singleplayer, maar daar had je in ieder geval nog iets. Al moet ik wel bekennen dat ik zo nu en dan het spel nog opstart. Binnenkort ga ik ook maar eens de Season Pass aanschaffen (mits het een beetje in prijs daalt). Zijn er nog spelers onder onze lezers?

starwarsrespawn

In ander nieuws van EA

EA heeft uiteraard bepaalde verwachtingen van hun games. Het gaat hier in het bijzonder om Titanfall 2 en Battlefield 1. Financieel directeur Blake Jorgensen geeft aan dat een Battlefield titel meestal zo’n 15 miljoen exemplaren verkoopt. Met Battlefield 1 verwachten ze binnen één jaar iets minder dan die 15 miljoen te verkopen. Ik denk zelf dat het zomaar eens zou kunnen dat Battlefield 1 juist meer verkoopt omdat ze naar de fans hebben geluisterd. Fans vroegen om een Wereldoorlog setting en die kregen ze! Rond de tijd van Battlefield 1 komt ook bijvoorbeeld concurrent Call of Duty uit, maar ik zou mij daar geen zorgen om maken. Laat de spelers van Call of Duty maar lekker in de ruimte knallen, dan gaan de grote mannen aan de gang met de echte oorlogsgame.

battlefield0007[1]

Van Titanfall 1 werden er 7 miljoen exemplaren verkocht. Jorgensen geeft aan dat ze nu meer zullen verkopen, rond de 10 miljoen exemplaren. Dat is geen gek getal, want nu komt de game ook uit voor de PS4. Geen gekke verwachtingen, toch? We zullen het zien, dit najaar.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Maurits Clear
Maurits Clear
6 jaren geleden

Speel de game toch nog af en toe. Season pass wil ik aanschaffen als hij maximaal 25,- euro is.