Je kunt het internet niet meer op of je komt berichten tegen waarin bedrijven mensen ontslaan. Microsoft en Sony deden het al, de Embracer Group was al flink bezig geweest en ook bij EA moeten mensen vrezen voor hun baan.

In wat een zware tijd is voor de games industrie kwam vandaag ook EA met het bericht dat er mensen hun baan verliezen. Het bedrijf laat zo’n 5% van hun totale personeelsbestand gaan wat neerkomt op ongeveer 670 werknemers.

President van EA Entertainment Laura Miele wijt het aan een rap veranderende industrie en markt. Volgens veranderen de markt en de wensen van gamers constant en moeten ze zich hierop aanpassen.

In het kader van deze veranderingen kondigde ze ook aan dat een Star Wars-game die door Respawn werd ontwikkeld geannuleerd is. Volgens de geruchten zou dit een game in het Mandalorium universum worden. Behalve deze titel wordt ook de studio Ridgeline opgedoekt. Deze studio werkte aan een singleplayer Battlefield-game.

Waar mogelijk worden personeelsleden van deze studio’s elders ondergebracht, maar voor het merendeel is het helaas einde oefening. Laten we hopen dat er snel weer betere tijden aankomen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties