Waar iedereen en zijn buurman vorig jaar de aankondiging al had verwacht, daar was hij dit jaar dan eindelijk. Blizzard werkt aan Diablo 4 en ze hadden nog wel het een en ander te vertellen. Bijvoorbeeld dat de game niet offline gespeeld kan worden.

Diablo 4 krijgt namelijk een ‘shared open world’ en dat betekent dat je altijd online moet zijn om de game te kunnen spelen. Je kunt Diablo 4 uiteindelijk wel prima solo spelen, maar met zijn gedeelde open wereld en de integratie van online activiteiten zoals bijvoorbeeld PvP en trade dien je dus wel te allen tijde verbonden te zijn met het internet.

Daarnaast waren er dus meer details. Zo gaan ze bij Blizzard bijvoorbeeld niet nogmaals hun vingers branden aan het gehate Auction House. Het systeem verpestte volgens veel gamers de spirit van Diablo door de gameplay te veranderen van vijanden vermoorden, loot verdienen, kijken of je benodigde uitrusting erbij zit en herhalen naar vijanden vermoorden, loot verdienen, loot verkopen in het Auction House, benodigde uitrusting vervolgens kopen in het Auction House, herhalen of manieren vinden om meer geld te verdienen in het Auction House. Kortom, spelers spendeerden meer tijd aan het handelen in de game dan aan het spelen van de game. Het Auction House werd dan ook uit Diablo 3 gesloopt en keert in deel 4 straks niet terug. Gewoon handelen onderling blijft wel mogelijk.

Nog meer goed nieuws is er voor iedereen die de game voor de console gaat kopen en graag in co-op speelt. Diablo 4 krijgt namelijk een een couch co-op modus voor twee spelers en iedereen weet, dit soort games zijn leuker met zijn tweeën.

Voor wie enorm uitkijkt naar Diablo 4 en eigenlijk niet meer kan wachten totdat ze weer de ene kerker na de andere uit kunnen moorden en leeg roven is er wel slecht nieuws. Het gaat nog wel een tijdje duren voordat hij uitkomt. Game director Luis Barriga zei er het volgende over:

De game komt niet al snel uit, zelfs niet snel voor Blizzard begrippen

Oftewel, dat gaat nog wel even duren. We houden jullie op de hoogte.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments