ORIGINEEL BERICHT

Pak je kettingzaag er maar bij, volgens de Amerikaanse keten Best Buy krijgen we binnenkort de Dead Island Definitive Collection voorgeschoteld.

Let wel, korrel zout, geen garantie en in het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Maar volgens Best Buy mogen we op 31 mei weer los in de zombie apocolypse hack ’n slash games in het Dead Island universum. De Dead Island Definitive Collection bevat Dead Island: Definitive Edition, Dead Island: Riptide Definitive Edition en een nieuwe stand-alone 16-bit game genaamd: Dead Island: Retro Revenge. De Definitive edities van de Dead Island games zijn geremastered (geen verwijzing naar 1080p/60fps) en bevatten alle DLC en patches. Vooral die patches zijn wel handig, want de games liepen niet helemaal vlekkeloos heb ik mij laten vertellen. De nieuwe retro 16-bit game Dead Island: Retro Revenge is een klassieke side-scrolling actie game in het Dead Island universum. Een leuk extraatje voor de fans denk ik.

Dead-Island-Definitive-Collection

Dead Island 2

Fans van de serie geven gemixte reacties op diverse fora. Heel veel fans willen Dead Island 2 spelen en zitten totaal niet te wachten op remastered versies van games die ze al lang gespeeld hebben. Uitgever Deep Silver heeft onlangs afscheid genomen van de Duitse ontwikkelaar Yager die de game zou gaan maken. Daarna kwam naar buiten dat Dead Island 2 is gecancelled. Maar ja, het zal niet het eerste project zijn wat werd gecancelled om vervolgens misschien een paar jaar later toch een soort ‘doorstart’ te maken. Verwachten jullie nog een Dead Island 2?

UPDATE

Het is officieel en nu weten wij gelijk wanneer het komt en wat er beter is. Op 31 mei moeten de Definitive Editions en de Definitive Collection komen, voor respectievelijk €19,99 (Edition per stuk) en €39,99 (Collection). Wat krijg je hiervoor?

  • Betere textures met een hogere resolutie
  • Nieuwe belichting, zodat alles wat realistischer wordt (dit merkte ik in de trailer al)
  • Veel betere shading op objecten en personen (dus een krat in de schaduw reageert nu op het gebrek aan licht)
  • Betere anti-aliasing, wat voor minder karteltjes zorgt.
  • Consistentie in de HUD, waardoor Dead Island en Riptide niet als aparte spellen aanvoelen (het was namelijk wel even wennen toen ik Riptide ging spelen).
  • Verbeterde modellen, waardoor kratten en andere objecten er nu wat beter uitzien (zag er soms uit als troep of plastic).
  • Een zieke power-up genaamd Power Fists, waardoor je zombies zulke gigantische beuken kan geven, dat ze ver vliegen!

Wat mis ik nu? Bevestiging dat er ook split-screen co-op is! Ik wil lekker op de bank zombies slachten met een maat van mij. Als je dan een game opnieuw uitbrengt, doe het dan goed en net als Borderlands: The Handsome Collection gewoon couch co-op. Je ziet wel echt duidelijk verschil in graphics, moet je maar eens naar de beelden hieronder kijken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments