In vorige berichten lazen we al dat Dead Island 2 werd gecanceld en dat er dit jaar een collectie komt van Dead Island 1 en Riptide. Nu schijnt dat het vervolg wordt opgepakt door Sumo Digital. 

Volgens een bron bij MCV (Market for Computer and Video Games) krijgt Britse studio Sumo Digital de taak om Deep Silver’s Dead Island 2 te ontwikkelen. Vorig jaar werd in juli 2015 door Deep Silver bekend gemaakt dat ze niet meer samenwerken met ontwikkelaar Yager omdat de visie voor de game niet meer overeenkwam. Mooi klote, want Dead Island is een toffe franchise! Gelukkig is er nu dus een nieuwe kandidaat. CEO Dr. Klemens van Koch Media zegt het volgende:

[quote_center]”Sumo liet ons zien dat ze veel van de franchise snappen en hadden creatieve ideeën en uitstekende visie die met ons overeenkwam. Voor ons gevoel was het dus logisch om dit project aan hen toe te kennen. We zullen later meer details geven, maar voor nu kan ik zeggen dat ik heel blij ben over de voortgang die we met Sumo maken”[/quote_center]

deadisland2

Maar waar kennen we Sumo dan van? Forza Horizon 2, Disney Infinity, LittleBigPlanet en ze werken bijvoorbeeld mee aan de nieuwe Crackdown. Ze laten het volgende weten:

[quote_center]”Het is een eer om zo’n belangrijke franchise in handen te hebben. We kijken er naar uit om de verwachtingen van fans te overtreffen door een nieuw ambitieus design te maken waarmee we zeker zijn dat we zombie actie naar een hoger niveau tillen”[/quote_center]

Goed nieuws dus! Eigenlijk voelt Dying Light (van Techland) al aan als een soort evolutie van Dead Island, maar toch kijk ik uit naar het tweede deel van de franchise, omdat ik zo veel fijne herinneringen heb. Zoals ik al aangaf komt later dit jaar de Dead Island Collection en ik heb, na 6 keer uitgespeeld te hebben, nog steeds zin om het te spelen!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments