De GTA VI-trailer die op 5 december gepubliceerd is weet records te breken.

Meer dan 100 miljoen keer is de trailer in de eerste 24 uur naar release bekeken. De GTA VI-trailer is daarmee de best bekeken video in 24 uur. De teller van GTA VI staat momenteel op 101 miljoen views en 9.1 miljoen likes. En ook nu nog, op het moment van publiceren van dit artikel, zie je de teller met iedere seconden omhoog schieten.

Even ter vergelijking, de GTA V aankondigingstrailer heeft er 12 jaar over gedaan om een vergelijkbaar aantal kijkers te bereiken. Met meer dan 100 miljoen views binnen 24 uur verbaast de GTA VI-trailer me enerzijds, maar anderzijds bevestigt het wat we eigenlijk allemaal wel weten: de Grand Theft Auto-franchise heeft een cultstatus bereikt. Ik ben dan ook benieuwd hoe Rockstar het momentum van GTA VI vast gaat houden en komende maanden richting release nog meer gaat hypen.

Over GTA VI

Grand Theft Auto VI wordt door Rockstar ontwikkeld en de verwachting is dat de game voor 1 april 2025 uit zal komen. Rockstar geeft zelf als releasewindow ‘2025’. De game speelt zich af in het zonnige Miami en zal twee hoofdpersonages kennen. GTA VI zal de eerste game uit de franchise zijn, waarin een vrouwlijk hoofdpersonage een rol speelt. In de XBNL-Kletspraat van 5 december 2023 heeft een deel van de redactie van XBNL alle wat we over GTA VI weten op een rijtje gezet.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties