Nieuwe actie-RPG Dragonkin: The Banished aangekondigd

In de aankondigingstrailer van Dragonkin: The Banished krijgen spelers een voorproefje van de actievolle gameplay en meer.

De game van Eko Software is een isometrische actie-RPG. In Dragonkin nemen spelers het op tegen draken die de wereld over hebben genomen. Spelers kiezen een personage uit één van de vier hoofdklassen. Ieder personage heeft unieke vaardigheden en technieken, die gebaseerd zijn op het consumeren van drakenbloed. De uitgever schrijft hierover het volgende:

  • De Barbaar – Als leider van de legers van de Noordelijke volkeren die in vijandige gebieden leven, heeft de Barbaar het element ijs. Neem klappen als een echte barbaar, bevries je vijanden en deel enorme melee-schade uit met een verwoestende bijl en hamer. Hoe meer schade je oploopt, hoe krachtiger je aanvallen worden.
  • De Heks – Getransformeerd door Drakenbloed, droomt de Heks van een wereld waarin draken en mensen samen kunnen leven. De krachten van de Heks zijn gebaseerd op de elementen elektriciteit en water. Met de Heks wil je afstand houden om je spreuken op te laden en schade aan te richten vanaf een afstand, in plaats van te dicht bij vijanden te komen.
  • De Ridder – Opgroeid en getraind door de beste krijgers sinds zijn kindertijd, hanteert de Ridder vuur als geen ander. Met de Ridder heb je de ideale balans tussen melee- en afstandsgevechten dankzij je formidabele lans, die ook vlammen spuwt.
  • De Boogschutter – De personificatie van kalmte, de Boogschutter heeft uitstekende vaardigheden en kan het element gif vakkundig manipuleren. Als de pijl het doelwit niet meteen doodt, zal het slachtoffer meestal kort daarna bezwijken. Ideaal voor gevechten op afstand, met de Boogschutter kun je ook een giftig gebied om je heen creëren om onbereikbaar te worden.

De personages maken progressie middels het Ancestral Grid, een mechanisme om je personage te verbeteren en aan te passen, met verschillende combinaties en mogelijkheden.

Naast actie-RPG elementen zou er in Dragonkin ook een wereld zijn vol draken en monsters om te verkennen, met verschillende biomen en regio’s. Ook is er een stad onder jouw beheer die groeit en verandert op basis van beslissingen en ontdekkingen die jij als speler maakt. Dragonkin kan in co-op gespeeld worden met maximaal 4 spelers.

Dragonkin: The Banished komt uit op de Xbox Series X|S. Naar verwachting moet de game begin 2025 uitgebracht worden, maar een concrete releasedatum is nog niet bekend.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties