Wat doe je als iemand je weer eens doodleuk verteld dat de Playstation 4 beter is dan de Xbox One? Die sla je op zijn bek uiteraard, want wij weten wel beter. PS4 beter dan Xbox, yeah right. Juist deze vete tussen fans van de verschillende consoles is Xbox-baas Phil Spencer een doorn in het oog.

In het verleden was de man hier al erg uitgesproken over en onlangs herhaalde hij zijn mening nogmaals. Hij zei dat de online oorlog tussen fans nou niet bepaald productief is en dat de industrie geen “zero-sum game” is. Dit betekent in het kort dat de ene partij niet ten onder hoeft te gaan om de andere partij te laten floreren.

Hoe meer, hoe beter

Onze Phil deed deze uitspraken na een vraag die hij kreeg over hoe hij de toekomst van de industrie ziet, en dan met name de strijd tussen Xbox en Playstation, nu de PS4 Pro en Xbox One X op de markt zijn/komen.

Alle strijd op het internet en op diverse message boards, het voelt niet als iets dat de industrie nodig heeft om te groeien. Wij hoeven niet een ander bedrijf te zien falen om zelf te kunnen slagen.

Verder had hij het ook over de staat van gaming in het algemeen en over hoe het overleven van console gaming naast de opkomst van mobile gaming aantoont dat het beter is voor de games industrie dat er meer bedrijven bij betrokken zijn.

Vijf jaar geleden op de E3 kreeg ik constant vragen als: “De consoles gaan sterven, mensen spelen steeds meer op hun iPad, waarom houden jullie er niet mee op?” Dat waren vragen waar ik toen antwoord op moest geven, maar nu? Sony doet het erg goed, wij gaan zelf erg lekker en ook de Nintendo Switch is goed uit de startblokken gekomen. Dat voelt goed.

Ik zie een soort levendigheid in games verspreid over alle platformen. Ik heb de persconferentie van Sony gezien en ik vind dat de nieuwe Spider-Man er geweldig uitziet. Het is een geweldige periode om in deze industrie aanwezig te zijn. Dat mensen dan bezig zijn om elkaar in deze business tegen elkaar op te zetten in plaats van de industrie vooruit te helpen, ik denk niet dat dat een gezonde visie is op de lange termijn voor datgene waar ik van hou, namelijk gamen.

Duidelijke taal. Dus stop met elkaar af te zeiken en geniet gewoon van je games. En zit er iemand in je vriendenkring die toevallig een PS4 heeft? Misschien kun je dan een keer een exclusive bij hem spelen. Zo doen wij het al jaren.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Mediaburn
Mediaburn
5 jaren geleden

Helemaal mee eens. Maar dat geld voor alle type fanboys die met hand en tand hun favoriete producten verdedigen. Totaal nutteloos. Ik hoop dat Crossplay dan ook iets is van de nabije toekomst. Lekker de consoles laten samen werken.