Call of Duty. Het is bijna een vloekwoord geworden in de gamercommunity. De fans van de franchise hebben al vaak laten horen dat ze het futuristische gedoe zat zijn.

Tot nu toe leek Activision daar totaal niet naar te luisteren. Ze negeerde de vele oproepen om terug te gaan naar de basis, naar eerdere conflicten in de wereldgeschiedenis zoals WW2 of Vietnam, totaal. Maar als je niet naar je fans luistert, dan bijt dat je toch ergens in de kont. Voor Activision was dit voornamelijk in de financiële kont want de enige reden dat de laatste CoD goed is verkocht kwam door de toevoeging van een Remastered oudje.

Jetpacks en Spacecombat

Vanaf 2012 is CoD een futuristische weg ingeslagen. Met Black Ops 2 is de reis gestart en uiteindelijk resulteerde dit in de laatste uit de serie waarin jetpacks en ruimtegevechten een prominente plek in de game innamen. Dit tot ongenoegen van veel spelers.

Gelukkig heeft de kritiek en waarschijnlijk het grote succes van de concurrent, Battlefield 1, Activision wakker gemaakt. Tijdens het onthullen van de kwartaal en jaarcijfers was er in het onderdeel Call of Duty een interessant regeltje toegevoegd.

Activision says 2017 Call of Duty game will go "back to its roots"De zin “2017 will take Call of Duty back to its roots” oftewel dit jaar gaan we terug naar onze oorsprong, speculeert op een terugkeer naar het punt waar Call of Duty ooit begonnen is, wereldoorlog 2. Terug naar situaties en verhalen zoals in World at War. We gaan het allemaal afwachten. Als we het jaarlijkse ritme volgen, dan zal de volgende Call of Duty ergens in november uit gaan komen.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments