Sjongejonge, wat zal onze Rob in zijn nopjes zijn en om ons grinniken. Hij had ons nog wel zo gewaarschuwd om de New Xbox One Experience niet te installeren. Jeff, ik en een paar miljoen andere gamers deden het wel en wat hebben we er op dit moment een spijt van.

Er zijn namelijk op dit moment nog een hele rij problemen met de New Xbox One Experience. Eén van de meest gehate is het feit dat men via de Turtle Beach opeens niemand meer hoort in de party, de work-around van Microsoft is om te switchen naar gamechat en dan weer naar de partychat. Helaas is dit bij ondergetekende niet het geval, wat betekent dat mijn Turtle Beach Elite 800X stof ligt te happen. Ook Jeff heeft dit probleem.

Nu wordt het nog mooier want miljoenen gamers met de New Xbox One Experience klagen op dit moment over een dashboard wat bevriest. Ook controllers vallen te pas en te onpas uit (iets waar ik achter kwam terwijl ik Halo op Legendary speelde…). Zelfs na hard resets komen de problemen nog steeds voor. Nu dachten wij dat dit alleen maar bij de New Xbox One Experience gebeurde, maar onze Wijsgeer Rob meldt dat hij dit probleem ook op het oude dashboard beleeft. Het lijkt dus te gaan om een wereldwijd probleem op beide dashboards, wellicht en hopelijk heeft het te maken met de release van de New Xbox One Experience 12 november en zit het ergens aan de kant van Microsoft zelf of in de communicatie met de servers, want anders verwachten we grote problemen met het nieuwe dashboard. Zoals ik al aangaf is de rij met problemen nog erg lang en lijken er alleen maar meer issues bij te komen.

 

 

Update 1510.151030-1916

Gelukkig is er gistermiddag wel een nieuwe update uit voor de NXOE uitgerold. Sinds het installeren loopt het dashboard sneller en doet de partychat het bij ondergetekende weer naar behoren. Tevens is er tot op heden na 3 uur gamen nog geen bevroren dashboard langs gekomen.

We sommen even wat soms voorkomende bugs die nu zijn opgelost op:

 • Plotseling uitschakelen van de Xbox opgelost
 • Verzoek om wachtwoord bij inloggen opgelost
 • Lege tegels binnen games en apps opgelost
 • Crashen van home en andere apps opgelost
 • Herhaaldelijk opstarten van apps en games opgelost
 • Het stoppen van de party chat bij het wisselen van je headset opgelost
 • Verzoek om PIN of password zonder dat dit nodig is opgelost
 • Crashen van de guide na het wisselen naar de berichten tab opgelost
 • Problemen met games na het stoppen van de game save sync opgelos
 • Probleem met het activeren van games op disc verbetert
 • Aanduiding in bandbreedte gebruik omgezet van MB naar Mbits zodat de down- en uploadsnelheid gelijk is aan die van de meeste providers

Al bekende problemen:

Aanmeldproblemen:

 • Op dit moment is men bezig met het oplossen van een aanmeldprobleem die door sommigen wordt ervaren. Mocht je dit ook hebben, probeer dan deze oplossing:
  Ga naar Settings/Account/Remove accounts en verwijder je account. Open Guide/Sign in tab/Add & manage/Add new om je profiel te herstellen op de Xbox

Games op disc:

 • Bij het opstarten van een disc game kan er om de aanmelding van de eigenaar van de game gevraagd worden. Oplossing: Eject en opnieuw laden van de game disc

Game and App problemen:

 • Game of App Crashes: Sommige gebruikers ervaren een crash waarbij de game actief moet worden afgesloten. Oplossing: Start de game opnieuw op en ga naar home waarin je de menuknop gebruikte om de game af te sluiten, start het daarna weer op
 • Titanfall: Titanfall weigert soms contact met Xbox Live te make. Oplossing: Hard reset
 • Forza 6:
  • Falende update vanwege een installatie error
  • Forza 6 gaat soms niet verder waar hij was gestopt op na aanzetten van de console uit Instant-On mode

Systeem problemen

 • Wireless Networking: Soms vindt het systeem geen wireless netwerk als er een externe schijf aan de console zit.Oplossing: Externe schijf voor het aanzetten loskoppelen, verbinden met het draadloos netwerk en de externe schijf weer aansluiten
 • Party en game chat: Andere partyleden horen in een party. Oplossing: Schakel over naar gamechat
 • Dashboard: Soms kom je vreemde teksten tegen op het Home screen. Dit gaat nog gecorrigeerd worden
 • Disc Installatie: bij het installeren van een game vanaf disc zonder dat er iemand is aangemeld kan de game na het starten naar een zwart scherm crashen
 • System Update Errors: Mocht er een update error na het downloaden van een systeem update ontstaan en de console vastlopen, wacht dan 3 minuten voordat je wederom opstart zodat de crash data automatisch is geregistreerd
 • Upload Studio: Upload Studio kan vastlopen als je “Manage your clips” kiest en daarna met B terug gaat

De lijst is nog aanzienlijk maar wordt richting 12 november wel steeds kleiner. Nog 9 dagen te gaan dus, aan het werk Microsoft!

 

Abonneer
Abonneren op
7 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Michel
Michel
6 jaren geleden

Ik heb ook de new xbox experience geïnstalleerd. Mijn grootste ergernis is dat de tv functie nu zeer slecht werkt. Ik had mijn Horizon decoder op de X1 aangesloten. Het schakelen tussen zenders (gewoon met afstandsbediening van de horizon) verliep vaak traag, kreeg geen beeld, kreeg de melding dat de decoder niet was aangesloten of het geluid viel weg… Nu maar weer los van elkaar aangesloten. .

NL Gu3rilla
NL Gu3rilla
6 jaren geleden

Mijne is nooit vastgelopen ofzo enigste probleem wat ik had is ook met party chat en turtle beach elite 800x maar dat doet het weer.
Alleen mijn party members zeggen vaak dat als ik in de party kom er een echo is hebben jullie dat ook met bovengenoemde headset?

Domingo Vrij
Domingo Vrij
6 jaren geleden
Reply to  NL Gu3rilla

Dat wil hier ook wel eens gebeuren inderdaad. Echter heb ik het af en toe, dus het is te over zien.

Stann van Buggenum
Stann van Buggenum
6 jaren geleden
Reply to  Domingo Vrij

jaa bij mij gebeurt het ook niet altijd

Martin Katerberg
Martin Katerberg
6 jaren geleden

Hij herkende mijn Harde schijf niet. Deze had ik net gekocht dus natuurlijk scheet ik drie kleuren in mijn broek. Uitgeschreven uit het preview gebeuren en een fabrieksreset en alles deed het weer.

Maurits Clear
Maurits Clear
6 jaren geleden

Heb er niet echt last van, wordt wel spannend zo langzamerhand. Heb ook geen turtle headset trouwens. Maar ben wel erg benieuwd naar de backward compatibility lijst!