We horen het soms langskomen. Spelers die een ban krijgen omdat ze cheaten en dan beweren dat dit niet klopt. Ja, ja, denken we dan altijd. Maar toch blijkt die bewering bij CoD soms waar te zijn.

Wie kan je echt vertrouwen op zijn woord als het gaat om cheaten? Mij lijken vooral developers boven elke verdenking te staan. Dit is hun werk, hun passie, iets waar ze zelf dagelijks mee bezig zijn.

Toch kreeg Florian Le Bihan, die aan de basis gameplay design van Battlefield V bij DICE in Stockholm werkt, ineens een ban van Call of Duty: Black Ops 4 voor zijn kiezen.

Gamertag Drunkkz3 probeerde zijn onschuld te bewijzen door een gameplayvideo naar hen te sturen waarin je hem aan het werk ziet. En ja, dat is echt indrukwekkend te noemen. Le Bihan speelt op de pc en gebruikt Mozu met scope. Hij maakt headshot na headshot en knalt zijn tegenstanders in een rap tempo af. Gericht, snel en effectief.

Vanmorgen was zijn ban al weer verwijderd en kon hij verder spelen maar we zijn toch wel benieuwd wat nu het verhaal was. In een tweet denkt Le Bihan dat het met zijn headshot ratio en kills per minuut te maken heeft. Dit heeft misschien het anti-cheat systeem van Black Ops geactiveerd. Deze dacht waarschijnlijk met een aimbot van doen te hebben. Ook kan het rapporteren door tegenstanders een mogelijkheid zijn waardoor ze bij Treyarch ineens dachten met een cheater te maken te hebben.

Toch is het niet raar dat Florian zo presteert. Hij was ooit een Battlefield Pro en één van de beste Franse spelers in Battlefield 3. Ook was hij lid van het Fnatic team.

Wat het vooral laat zien is dat ze dus wel degelijk soms falen bij het enforcement team van Activision. Les van dit alles? Zorg dat je goed bent, maar niet te goed.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments