Battlefield 1 komt eraan, maar dit betekent niet dat DICE stil zit omtrent Battlefield 4 en Battlefield Hardline. DICE gaat namelijk de Battlefield ervaring verbeteren en niet alleen voor Battlefield 1, maar ook voor Hardline en Battlefield 4. 

DICE wil met de nieuwe gebruikersinterface de spelervaring met vrienden verbeteren en willen daarnaast belangrijke informatie over content onder de aandacht brengen in deze nieuwe interface. De nieuwe UI wordt momenteel getest door een kleine groep in een bèta voor Battlefield 4. In de komende maanden zal DICE meer informatie geven over kansen die jij kan krijgen om de nieuwe interface te testen. De nieuwe UI zal ook voor Battlefield 1 worden uitgebracht en daarna pas voor Battlefield Hardline. De grote vraag is nu natuurlijk, wat kan je strak met deze nieuwe interface? Lees het hieronder!

battlefield0007[1]

  • Volgens DICE wordt het mogelijk om een Squad te maken voordat je een game ingaat. Op het moment van schrijven is dit al 2 jaar op consoles aanwezig. Waarschijnlijk geldt deze feature als nieuw voor pc, omdat in 2014 deze feature er al was voor Xbox One en Xbox 360. Vreemd dat men dit zo slordig in een persbericht neerzet, alsof het groot nieuws is. Deze functie maakt ook dat je hierdoor makkelijker als één groep de game in gaat en ook direct op elkaar kan spawnen. Ook alleen weer geldig voor de pc (zie blog van 2014)
  • Er komt een nieuwe engine die aanbevelingen gaat geven voor maps, modi en nog veel meer. Hierdoor moet de game je sneller naar de door jouw gewenste plekken in het spel brengen. Dit is een heerlijke feature, want hierdoor zal de game beter onthouden welke maps jij waarschijnlijk leuk vindt of vaak speelt.

Als Battlefield Hardline, Battlefield 4 en Battlefield 1 allemaal deze nieuwe interface hebben zal het makkelijker worden om te teleporteren van de St. Quintin Scar in Battlefield 1 naar de wolkenkrabbers van Sjanghai in Battlefield 4. Hoe dat in de praktijk gaat werken, dat is ons nog niet bekend, maar het klinkt in ieder geval heel bruut!

BattlefieldDit zijn veelbelovende features en het is nog fijner om te horen dat DICE Battlefield 4 en Battlefield Hardline niet vergeten zijn. De optie om makkelijk te teleporteren tussen de verschillende games klinkt geweldig en ik kan zelf niet wachten tot deze nieuwe interface live is.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments