Gamers kunnen sinds november van het afgelopen jaar al aan de slag met Battlefield 2042, maar echt helemaal lekker gaat het nog niet met die game. Vandaar ook dat ze bij EA en DICE besloten hebben om het eerste seizoen voorlopig uit te stellen.

Onlangs erkende EA CEO Andrew Wilson al dat de game voorlopig niet voldoet aan de commerciële verwachtingen. De wereldwijde pandemie en de ambitieuze plannen voor de game maakten het een lastig project. Wel sprak hij de verwachting uit dat met een beetje meer tijd Battlefield 2042 alsnog een goed lopende game gaat worden.

Om henzelf hier de tijd voor te geven heeft ontwikkelaar DICE nu aangegeven dat ze het eerste seizoen voor de game naar de zomer uitgesteld hebben. Zo kunnen ze aan de slag om de Battlefield ervaring te verbeteren en ervoor zorgen dat de seizoen content voldoet aan ‘hun eigen hoge standaard’.

Om spelers die een Gold of Ultimate Edition gekocht hebben iets tegemoet te komen ontvangen zij de Steadfast Exclusive Legendary Bundle. Deze bundel bevat een aantal cosmetische skins, een melee wapen en een player card.

In de tussentijd gaan ze bij DICE onder andere aan de slag met een verbeterd scorebord voor de game, met later ook features als een K/D score aan het eind van een ronde. Ook wordt er gewerkt aan een verbeterd ping systeem en betere rewards.

Wanneer dit alles online komt is nog even afwachten. Zitten jullie hier nog op te wachten, of spelen jullie Battlefield niet meer?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments