Baldur’s Gate 3 komt binnenkort naar de Xbox

Liefhebbers van het RPG-genre mogen in hun handjes knijpen, want Baldur’s Gate 3 komt naar de Xbox en lang hoeven we niet meer te wachten!

Enkele weken geleden is Baldur’s Gate 3 op de pc uitgebracht. De game van Larian Studios krijgt enorm positieve feedback en met een Metacritic van 96 behoort Baldur’s Gate 3 tot de best beoordeelde games allertijden.

De studio brengt de game in etappes uit. Sinds 3 augustus 2023 is de game via Steam te spelen. Niet veel later is de game tevens voor de PlayStation 5 aangekondigd en zal deze begin september verschijnen. Het was nu enkel nog wachten op de Xbox-versie. Waarom de game in etappes uitgebracht wordt is me onduidelijk, wellicht geeft het de ontwikkelaars de tijd om per platform wat laatste dingen te optimaliseren.

Het wachten op een aankondiging voor Xbox ging tevens met onduidelijkheid gepaard. De studio zou er moeite mee hebben om de split-screen functie van de game op de Xbox Series S werkbaar te krijgen. Daardoor ontstond de vraag of de game wel op de Xbox zou verschijnen. Inmiddels heeft het team van Larian Studios aangegeven dat de game nog dit jaar op Xbox te spelen zal zijn.

Op de Xbox Series X kunnen spelers de game spelen, zoals die ook op andere platformen uitgebracht is. Op de Xbox Series S zal de game geen split-screen co-op ondersteuning bieden. Of deze functie later alsnog toegevoegd wordt is onduidelijk. Spencer geeft in een tweet aan wel de mogelijkheden hiervoor te onderzoeken.

Het had wat voeten in aarde, maar we kunnen met een gerust hart gaan slapen. Baldur’s Gate 3 komt in 2023 naar de Xbox. Een exacte datum hopen we natuurlijk snel te krijgen! Ga jij Baldur’s Gate 3 op de Xbox spelen?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties