Assassin’s Creed Shadows aangekondigd

We wisten het al een paar dagen, maar vanavond om 18:00 was het eindelijk zo ver. Assassin’s Creed Shadows is eindelijk aangekondigd met een trailer!

Het nieuwste deel in de franchise zal spelers meenemen naar oude Japan. Hier treden we in de voetsporen van twee characters: Yasuke en Naoe. Yasuke is een legendarische samurai, terwijl Naoe een Shinobi Assassin is. Beiden zullen een samenwerking aangaan om het lot van Japan te bepalen.

Ubisoft beloofd dat beide characters een andere stijl van gameplay met zich meebrengen. Daarbij hebben ze hun eigen progressie, vaardigheden, skills en stats. Daarnaast ligt bij Baoe de focus op de stijl van de assassin’s. Dit betekent meer infiltreren met behulp van licht, schaduwen, geluid en uiteraard sluipen.

Yanuke is juist meer gericht op combat en dit betekent dat grote groepen vijanden geen probleem zijn voor dit character. Daarnaast bouwen spelers in de game hun eigen spionage netwerk. Hiermee onthullen ze doelwitten en ontdekken ze nieuwe gebieden. Helaas bleef gameplay nog even achterwege, maar het mag duidelijk zijn dat deze op 10 juni wordt getoond tijdens de Ubisoft Forward.

Shadows moet daarnaast weer teruggaan naar het open world concept waarbij spelers feodale Japan mogen verkennen. De game is vanaf de grond opgebouwd met de Anvil engine en geperfectioneerd voor de huidige consoles. Dat klinkt veelbelovend! De game komt daarnaast uit in een Standard, Gold en Ultimate Edition. Daarnaast krijgt de game traditioneel een fysieke Collector’s Edition. Op eht moment van schrijven is de prijs hiervan echter onbekend.

Assassin’s Creed Shadows is de tweede van vier games die in het verleden al zijn onthuld. De eerste hiervan was nnatuurlijk Mirage. Het derde deel genaamd Codename Hex moet zich afspelen in Europa en zou volgens zeggen op de planning staan voor 2026. Daarnaast staat Codenname Jade nog op de planning, deze zou uit moeten komen op de mobiel.

Benieuwd geworden naar de game? Assassin’s Creed Shadows is vanaf 15 november beschikbaar!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties