Afgelopen week is Baldur’s Gate 3 op de Xbox Series X|S uitgebracht. De vraag die al langer rond gaat: komt de game dan ook naar de Xbox Game Pass?

Het is een vraag die tegenwoordig veel gesteld wordt bij releases van grote games. Een heel duidelijk antwoord op de vraag kwam er vooralsnog niet.

In een interview met IGN is de vraag opnieuw aan Swen Vincke gesteld. Vincke is de oprichter van Larian Studios, het team dat voor Baldur’s Gate 3 verantwoordelijk is. Tijdens het interview geeft hij aan dat Baldur’s Gate 3 niet naar Xbox Game Pass zal komen en dat dit ook nooit de bedoeling is geweest.

We hebben altijd vanaf het begin gezegd dat het niet op Game Pass zou zijn, het komt niet op Game Pass. (…) Wij zijn bezig met het maken van een spel dat een begin, midden en einde heeft. We hebben een groot spel gemaakt, dus ik denk dat daar een eerlijke prijs voor moet worden betaald, en dat is prima. We rekenen geen microtransacties, dus je krijgt waarvoor je betaalt. (…) Dit stelt ons in staat om door te gaan met het maken van andere spellen.

Swen Vincke (CEO bij Larian Studios)

Duidelijke woorden van Vincke. Wil je de game spelen, dan zul je deze dus aan moeten schaffen. Wist je trouwens dat de game binnenkort ook op disc te verkrijgen is. Je leest hier hoe je de fysieke editie van de game kunt kopen.

Game Of The Year

Baldur’s Gate 3 is afgelopen tijd veel in het nieuws geweest. Zo wist de game tijdens The Game Awards 2023 de meeste awards te winnen, waaronder Game Of The Year en Player Voice-award. Ook op de XBNL-redactie is de game goed ontvangen. Redacteur Domingo schreef over de game in zijn review het volgende:

Of je nu fan bent van Dungeons & Dragons, fantasie, RPG’s of gewoon games. Baldur’s Gate 3 is een game die je gespeeld moet hebben. De keuzes die je mag maken zijn uitgebreid en de grote, open wereld zal je verwennen met urenlang speelplezier. Ondertussen mag je je ook nog eens vergapen aan een prachtige, levendige wereld waarin van alles gebeurd. Baldur’s Gate 3 is wat je krijgt als je een studio hebt met een getalenteerd team met passie voor hun vak. In dit geval is dat het maken van een game waarin jij als speler centraal staat, de vrijheid krijgt en het verhaal bepaald. Dit is meer dan een game. Dit is pure, verslavende klasse die met recht kunst mag noemen.

XBNL-Review (december 2023)

Baldur’s Gate 3 kreeg de hoogste beoordeling die de XBNL-redactie sinds tijden gegeven heeft. Heb jij de game ook al gespeeld en was je ook zo onder de indruk?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties