Baldur’s Gate 3-spelers hebben te maken gehad met een grote bug die je save-bestanden naar de knoppen hielpen, maar niet getreurd, er wordt volgens Larian Studios een oplossing voor volgende week verwacht.

De ontwikkelaar plaatste dinsdag op X een bericht waarmee ze de fans wilde geruststellen. Niet zomaar een dingetjes want er schijnt een firmware-update van Microsoft aan te komen die de save file-bug moet aanpakken.

Microsoft heeft de oorzaak van de save bug op Xbox geïdentificeerd en zal een firmware-update uitbrengen om het op te lossen! Larian schreef op X. “Je kunt je console handmatig bijwerken op 16 januari, of een week langer wachten voordat de update wereldwijd is uitgerold.” Larian zei dat het de oplossing zelf niet heeft gecontroleerd, maar dat ze “optimistisch” zijn over hoe Microsoft het heeft aangepakt. “Uiteindelijk zal alles goed komen”, aldus Swen Vincke, CEO en oprichter van Larian.

Het probleem met het verdwijnen van save-bestanden begon kort daarna te verschijnen. De twee bedrijven werkten snel om het probleem aan te pakken en gaven verschillende patches en updates uit – maar niets hielp. Microsoft heeft zelfs een aantal tips gepubliceerd om het probleem te vermijden, maar voor sommige Baldur’s Gate 3-spelers was de schade al onomkeerbaar.

Spelers moeten hun Xbox Series X-console op 16 januari handmatig bijwerken om de firmware-update te krijgen. Het zal de week erna automatisch voor alle spelers worden uitgerold.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties