[Gerucht] Ontwikkeling Perfect Dark in zwaar weer?

Nog een gerucht vandaag, maar dit keer eentje waar je niet heel gelukkig van wordt. Het lijkt er namelijk op dat het achter de schermen bij de ontwikkeling van de reboot van Perfect Dark nogal een puinhoop is.

Jeff Grubb is behoorlijk bezig met geruchten strooien. Eerder vandaag zetten we al een artikel online waarin hij beweerde dat Dragon Age: Dreadwolf nog dit fiscale jaar moet verschijnen, nu heeft hij een gerucht dat minder leuk is mocht het waar zijn.

Volgens Grubb heeft hij opgevangen dat sinds de aankondiging van Perfect Dark, pak hem beet 4 jaar geleden, er maar weinig noemenswaardige progressie met de game is gemaakt.

Ik hoor al jaren dat de ontwikkeling van de game moeizaam is. Erg moeizaam. Het klinkt alsof de puzzelstukjes maar niet in elkaar willen vallen.

In navolging van Grubb zijn er ook anderen die hun mond opentrekken met soortgelijke uitspraken. Alex Donaldson van VG247 schreef:

Ik heb een aantal bizarre verhalen gehoord die ik niet opgeschreven heb uit respect voor het ontwikkelteam dat ontzettend zijn best doet om een rotsblok bij een heuvel op te duwen, maar mijn geduld begint wel op te raken.

De geluiden staan nogal haaks op wat Crystal Dynamics-CEO Phil Rogers vorig jaar zei toen bekend werd dat zijn studio bij zou springen bij de ontwikkeling. Hij beweerde destijds juist dat de ontwikkeling van de game ontzettend voorspoedig ging.

We werken aan het iconische Perfect Dark en het project verloopt extreem goed. Het is geweldig om het team van The Initiative en ons team bij Crystal zo goed samen te zien werken.

Volgens Jeff Grubb is dit dus allesbehalve het geval. De neuzen staan niet eens dezelfde kant op voor wat betreft de richting die de game op moet gaan en of ze wel of niet vast moeten houden aan het first person perspectief. Lijkt me anders niet onbelangrijk om te weten.

Perfect Dark werd in 2020 al aangekondigd door de kersverse studio The Initiative, maar het lijkt er op dat we nog wel even kunnen wachten op deze titel. Als dat maar goed gaat.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties