Moeten we toch nog iets langer wachten op de space sci-fi RPG shooter waar iedereen al zo lang op wacht?

We hebben nooit een datum gekregen voor Starfield. Over een weekje kan je de Xbox Developer’s Direct kijken, maar ook daar zal deze space titel niet bij zitten. Geruchten suggereren dat de game wordt uitgesteld naar de tweede helft van 2023. Ik zeg ‘uitgesteld’ terwijl we nooit aan datum hebben gehad, maar de suggestie toen wel werd gewekt dat Starfield zou uitkomen in het eerste half jaar van 2023.

Microsoft heeft in 2022 weinig first party titels uitgegeven voor de Xbox waardoor de ogen nu vooral zijn gericht op de titels van Bethesda zoals Redfall en Starfield om weer een beetje te compenseren. De hype voor Starfield is in een paar jaar tijd rap gegroeid en mensen leken zeer overtuigd na de gameplay trailer die toen door Bethesda is laten zien. Ik houd persoonlijk juist nog mijn hart vast. Het uitstel vond ik in dit geval wel een goed idee omdat de gameplay mij niet heel erg leek te overtuigen. Todd Howard van Bethesda leek de nadruk te leggen op het immens grote universum waar je naar duizenden planeten kunt reizen. Maar de spelers zitten volgens mij niet echt meer te wachten op games die 150+ uren in beslag nemen als je het niet multiplayer kunt doen.

De geruchten komen uit de hoek van YouTuber MrMattyPlays die bij de Defining Duke podcast zei dat hij had gehoord van een bron dat Starfield werd uitgesteld. Het uitstel zal echter niet zo groot zijn waardoor je kunt denken aan een release in de zomer zoals bijvoorbeeld agustus of september. Dit zou op zich wel goed passen als Redfall voor die tijd uitkomt en games als Forza Motorsport en Minecraft Legends nog in de lente uit komen. Zo kan je de titels mooi spreiden.

Uiteraard horen we volgende week ongetwijfeld meer over release dates van bijvoorbeeld Redfall tijdens de Xbox Developer’s Direct op 25 januari.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments