De glorieuze Project Scorpio strikes again! Dit keer hebben we misschien wat voor de hand liggende informatie, maar fijn dat het toch wordt vermeld. Het gaat over de voeding en de kwaliteit van game DVR en streams!

Microsoft’s design team zorgt ervoor dat Project Scorpio, net als de Xbox One S, een interne voeding zal krijgen. Dat is heel fijn, want dat blok van de Xbox One, waar ik soms een eitje op kan bakken, ben ik zat. Verder komt er ter sprake dat onze zes teraflop krachtpatser HEVC en VP9 codecs zal gebruiken om 4k streams (zoals Netflix) te decoderen. Dat kennen we nu al van de Xbox One S, maar waar de Scorpio het verschil in maakt is dat het ook met HEVC een resolutie van 2160p kan encoderen (60 fps). Dat wil dus zeggen dat we video’s van Game DVR in hoge resolutie kunnen zien en dat is erg fijn.

Bruikbare content in 4k, weg met de capture cards!

Ik heb wel eens Game DVR gebruikt om bijvoorbeeld materiaal te scoren voor mijn video reviews bij XboxNederland. Nu heeft de Xbox enkel een output van 720p als het gameplay footage opneemt. Als je een video verder in 1080p maakt, dan is dat best zonde. Daarbij is het nu dus ook nog maar 30fps (wat op zich niet heel storend is met een video).

Het lijkt er steeds meer op dat echt ALLES van Project Scorpio 4k wordt. Games in 4k, game DVR in 4k, 4k Blu-ray playback en 4k streaming services. Is het 4k, dan kan Scorpio het aan en dat is goed nieuws. Ik ben best bereid om meer euro’s te betalen voor de Scorpio, maar dan verwacht ik wel dat alles 4k ready is. Tot nu toe word ik, theoretisch gezien, niet teleurgesteld.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments