Een game waar ik, als enige redactielid van XboxNederland, enthousiast van werd is Super Lucky’s Tale, een mooi vormgegeven platformer. Daar zijn er namelijk te weinig van op onze geliefde Xbox! Maar is deze game de goede platformer waar ik zo lang op heb gewacht?

De game heeft niet een heel boeiend verhaal, maar om maar even bij het begin te beginnen… Super Lucky’s Tale draait om de vos Lucky! Een kwaadaardige partij heeft een eeuwenoud boek gestolen (de Book of Ages) die als portaal fungeert naar andere werelden. Lucky en zijn zus zijn ”Guardians” van het boek en het is dus hun levensmissie om het boek niet in de handen te laten vallen van duistere figuren! Tijdens het stelen van het boek werd het boek zelf geopend en slokte het Lucky en alle vijanden op. Iedereen behalve Lucky’s zus, dus Lucky staat er alleen voor tegen alle vijanden. Zijn missie, de kwaadaardige partij verslaan zodat de andere wereld veilig wordt gesteld. Het verhaal wordt aan het begin kort gepresenteerd en daarna maakt het eigenlijk geen zak meer uit wat er allemaal gebeurt.

Platform pur sang

Super Lucky’s Tale is een hele vrolijke en vooral kleurrijke platformer! De game is een combinatie van Crash Bandicoot, Banjo-Kazooie en Mario en dat is op zich vrij gunstig. Je hebt namelijk meerdere werelden of omgevingen waar je dan weer meerdere portalen hebt naar levels (net als in Banjo-Kazooie). De werelden zelf zijn heel leuk vormgegeven en zijn echt uniek. Ze bieden alleen geen hoger doel, maar puur als thema in het spel. Zo bijzonder zijn ze qua functie dus niet, maar voor het oog en de creativiteit is het leuk!

Wat gelijk opvalt is dat je met Lucky niet bijster veel kan doen qua bewegingen. Je slaat met je staart, doet een dubbele sprong en kan onder de grond graven, maar dat is het dan ook. Dit vind ik best een gemiste kans want je had Lucky veel meer skills kunnen geven wat ook weer voor meer dynamiek in de levels had gezorgd (zoals in Banjo-Kazooie of zelfs Yooka-Laylee van dit jaar). Omdat de bewegingen zo beperkt zijn zit er ook niet bijster veel uitdaging in de levels. Per level kan je vier klavertjes vier halen door bijvoorbeeld de letters L-U-C-K-Y te vinden, door 300 munten te halen, het einde van het level te halen en een geheim of onbekende klavertje vier te ontdekken. Het geeft dus op zich een duidelijk doel per level en alhoewel ze uitdaging missen, zijn ze wel heel leuk vormgegeven! Elk level is uniek en soms krijg je zelfs een leuke 2D variant waar je van links naar rechts gaat en dat voelt goed!

Om naar de volgende wereld in de game te gaan moet je genoeg klavertjes vier verzamelen en dat haal je aan het begin makkelijk, maar tegen het einde ga je toch wel levels opnieuw bezoeken om echt alle klavertjes vier te halen. Dat is namelijk ook prima te doen! De levels zijn niet heel lang en totaal niet erg om even opnieuw te doen.

Puzzels in pracht en praal

Zoals ik al zei is de game hartstikke leuk vormgegeven. Lekker kleurrijk, vrolijke deuntjes en alles wat een platformer nodig heeft. Ik mis alleen de diepgang in dit spel. Lucky heeft niet veel skills, waardoor de puzzels redelijk makkelijk blijven. Zelfs de ”breinkrakers” in de game, aparte puzzels die je via ”foxholes” tegenkomt, kan je na lang genoeg nadenken wel oplossen. Doordat elk level een duidelijk doel heeft door zoveel mogelijk klavertjes vier te verzamelen, biedt dat verder ook geen diepgang en daar was in mijn ogen wel de kans voor geweest met deze franchise. Het kan er natuurlijk aan liggen dat Super Lucky´s Tale gewoon echt gericht is op de jongere gamers onder ons en dan is het prima!

Conclusie

Super Lucky’s Tale is een leuke, vermakelijke en mooi vormgegeven platformgame! Helaas mist er hier en daar diepgang en is de game over het algemeen te makkelijk (je bent na 7 à 10 uur gamen wel klaar). De levels zijn leuk en de aparte werelden zijn uniek, maar bieden verder weinig. Er zijn leuke puzzels voor de casual gamer, maar verwacht geen hoogstaande hersenkrakers. Dat is natuurlijk niet erg gezien de doelgroep waarschijnlijk uit jongere gamers bestaat. Is dit de unieke Xbox platform franchise waarvoor je echt een Xbox haalt? Nee, maar voor de platform-fans of kids is dit zeker de moeite waard!

RECENSIES OVERZICHT
Super Lucky's Tales
73 %
review-super-luckys-tale-platformpret-op-xbox-one<b>Pluspunten</b><br> + Prachtig vormgegeven<br> + Vrolijk en kleurrijke game<br> + Platform pur sang<br> + Speelt lekker weg voor de casual gamer door lage moeilijkheidsgraad<br> <br> <b>Minpunten</b><Br> - Mist diepgang in Lucky's bewegingen<br> - Weinig uitdaging in de levels<br> - Verhaal is verwaarloosbaar<br> - Weinig dynamiek voor een platformer (door gebrek aan skills bij Lucky)
Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments