Er is nieuwe informatie opgedoken waarmee er wordt gesuggereerd dat de Lockhart alsnog komt en ook een stuk krachtiger is dan verwacht.

Het blijft altijd maar gissen als we het over die mysterieuze Xbox Lockhart hebben. Waarschijnlijk wordt het dan een Xbox Series S, naast de Series X. Die laatste hebben we in december 2019 al mogen aanschouwen, maar die Lockhart blijft een gerucht. In 2018 kwamen er steeds meer geruchten dat er naast een nieuwe Xbox Scarlett (die nu Xbox Series X heet) ook een ‘light’ en goedkopere versie kwam, de ‘Xbox Lockhart’ (of misschien wel Xbox Series S). Het hele Lockhart-verhaal moet nog bevestigd worden, maar sinds er iets van AMD is ontdekt, beginnen de geruchten weer op te duiken.

De huidige nummer 1 krachtpatser op de markt, de Xbox One X

AMD is het merk wat er op dit moment in je Xbox zit als het gaat om onderdelen die de grafische kracht en rekenvermogen verzorgen. Het wordt een beetje technisch nu, maar op dit moment heeft de krachtigste Xbox op de markt, de One X, zo’n 6 teraflops aan kracht. Eerder werd gedacht dat als de Lockhart op de markt komt, dat ie dan zo’n 4 teraflops aan kracht zou hebben. Deze teraflops worden geleverd door de APU (Accelerated Processing Unit) van AMD die in jouw Xbox zit. Er is een nieuwe APU opgedoken in de boeken van AMD en daarvan wordt misschien wel gesuggereerd dat ie in de Xbox Lockhart zou kunnen zitten. De nieuw ontdekte APU van de Lockhart lijkt een sterkere variant te worden die niet 4 teraflops levert, maar eerder 7 tot 7,9 teraflops. Dat is zelfs een stuk sterker dan de huidige Xbox One X!

Eerlijk gezegd klinkt het ook wel logisch als Microsoft een console levert van de ‘nieuwe generatie’ die dan niet zo sterk is als de Xbox Series X, maar wel sterker is dan de ‘voorganger’ die we nu in onze huiskamer hebben staan, de One X.

Voor nu blijft het alsnog gissen, maar ik verwacht eigenlijk dat we op de E3 een onthulling krijgen van de Lockhart en daarna eindeloos veel trailergeweld voor games op de Xbox die door nieuwe studio’s worden ontwikkeld op dit moment.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties