Ja dames en heren, de Eredivisie is weer begonnen en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe FIFA. Daarom hebben we op de Gamescom voor jullie uiteraard de nieuwe FIFA 18 getest. Wat we ervan vonden? Dat lees je hier!

Om maar direct met de deur in huiste vallen: nee er is niet heel erg veel veranderd in de nieuwe FIFA. Het publiek ziet er weer een stukje beter uit en de supporters hebben wat meer verschillende gezichten. Echter blijft het nog wel een pixelig geheel.

Wat wel een opvallende verandering is, isde aftrap. Waar je voorheen de aftrap met twee man deed, doe je die nu in je eentje. Op zich wel handig. Ik vermoed namelijk dat deze wijziging is toegebracht zodat je tegenstander niet zo snel de bal meer af kan pakken, wanneer je de bal naar je medespeler speelt en deze weer geen goede aanname heeft. Met als gevolg dat je tegenstander de bal direct afpakt en kan opstomen naar je verdediging.

Daarnaast zag ik bij het maken van goals een andere opvallende verandering. Bij de herhaling werd namelijk de speler die het schot nam vanuit verschillende hoeken onder de loep genomen. Een leuke toevoeging die je net wat meer inzicht geeft in je schot.

Echter blijft de scheidsrechter ondertussen nog wel kaarten op magistrale wijze uit z’n borstzak toveren. Om dit nu minder op te laten vallen lijkt EA de scheids meer met zijn rug naar de camera te zetten bij een overtreding waardoor dit minder opvalt.

En toch zal ik ondanks de vele irritatieavonden deze game weer gaan spelen. Waarom? Omdat ik deze game speel om met de hele Xbox Nederland party profclubs te spelen. En omdat voetbal één van m’n favoriete sporten is. Nu vraag je je wellicht af of je deze game dan moet kopen. Die keuze kan ik niet voor je maken. Als jij het bovenstaande geen probleem vind, net als ik fan bent van voetbal en graag met vrienden speelt,dan lijkt de keuze me snel gemaakt.

 

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Quatic
5 jaren geleden

De aftrap met 1 speler heeft niet zoveel met FIFA te maken, maar met nieuwe regels in de echte voetbalwereld. De regel was dat de bal altijd eerst vooruit gespeeld moet worden, als je dat doet, speelt de tweede speler de bal terug. Tegenwoordig mag de bal direct teruggespeeld worden en kan je dus met 1 speler af.