Wat kijken we allemaal toch halsreikend uit naar Red Dead Redemption 2! De game heeft laatst eindelijk een releasedatum gekregen, namelijk 26 oktober 2018. Maar we weten verder nog weinig over de gameplay. Gelukkig lekken er soms complete documenten.

In een ‘gelekt’ document die per ongeluk beschikbaar is gesteld aan iemand buiten Rockstar Games, staan vele aankondigingen van nieuwe gameplay elementen in Red Dead Redemption 2. Normaal nemen we dit soort dingen met een flinke korrel zout, maar het klinkt allemaal vrij logisch.Dit document was al in augustus naar Trusted Reviews gelekt maar ze besloten dit binnenshuis te houden omdat ze de authenticiteit betwijfelde. Dit veranderde na de officiële screenshots afgelopen week. Deze kwamen namelijk zeer overeen met de shots die zij hadden ontvangen. Check dit maar even en vergelijk het met de daaropvolgende officiële Rockstar screenshot. Rechts is het in augustus gelekte beeld wat bij dit document hoort. Bewijs geleverd lijkt ons.

Ben je benieuwd naar wat je kan verwachten in Red Dead Redemption 2? Lees dan vooral verder.

Red Dead Redemption 2, nieuwe modi

Dat Rockstar Games groots kan uitpakken met een online modus, hebben we natuurlijk al gezien met GTA5! Volgens het document zal Red Dead Redemption 2 een nieuw soort ‘Battle Royale’, maar ook ‘Revive and Survive’ en ‘Money Grab’ krijgen. Het is maar de vraag of Battle Royale net zo werkt als bijvoorbeeld in PlayerUnknown’s Battlegrounds, maar het klinkt niet geheel onlogisch dat Rockstar op deze trend inspringt met een eigen variant van deze modus. Het is wel iets om enthousiast van te worden, want als Rockstar iets maakt, dan is het meestal ook gewoon 100% degelijk!

De andere modus Revive and Survive zet twee teams tegenover elkaar waarbij men de tegenstanders moet afknallen. Klinkt als een klassieke Team Deathmatch, ware het niet dat, als je bijna dood bent, je maar beperkt de tijd hebt om je teammaten tot leven te wekken. Dit lijkt eigenlijk het meest op Gears of War Team Deathmatch.

Tot slot nog Money Grab waarbij er een zak geld in het midden van de map staat en de twee teams zo snel mogelijk de zak moeten bemachtigen en naar eigen kamp moeten brengen. Soort Capture the Flag en dus, naar mijn inziens, niet geheel origineel.

Een levendige online western wereld

Waar het naar mijn mening echt interessant wordt, is hoe Rockstar de online wereld van Red Dead Redemption 2 wilt neerzetten. Ze willen het namelijk net als in GTA Online doen, waar je vrij in een online wereld kunt rondlopen en waar de wereld leeft en doorgaat zonder jouw aanwezigheid. Denk in dit geval dus aan NPC’s (de computergestuurde poppetjes) die hun eigen winkels en kraampjes hebben en echt in de avond weer alles inpakken om vervolgens de volgende dag weer in de ochtend open te gaan. Klinkt fantastisch!

Er zijn, net als in GTA Online, plekken waar je kunt wonen. Je koopt bijvoorbeeld tentjes die je kunt opzetten om te slapen. Allerlei soorten groottes en variaties natuurlijk. Misschien is het mogelijk om ook in hotels te overnachten of echt een ‘kamer’ te kopen zoals in GTA Online. Een Wild Wild West stad is natuurlijk geen drukke wereld zoals Los Santos, maar hopelijk blijft player housing niet beperkt tot tentjes.

De online wereld zit vol met winkeltjes en NPC’s die de speler met items en missies voorzien. Ik hoop niet dat het de standaard transportmissies zijn: “hey, ik heb een neef die 1000 km verderop woont en ik wil hem graag deze envelop overhandigen. Zou jij ‘m kunnen brengen?’’. Rockstar kennende wordt het vast iets leukers! Ik moet gelijk denken aan de serie Westworld met allerlei spraakmakende personages in een stad. Je kan trouwens ook in de online wereld allerlei activiteiten doen als vissen, goud graven, herdertje spelen en wapen wedstrijdjes.

Ter land, te paard en in de koets

De voertuigen in Red Dead Redemption 2 varieren van mijnwagens tot paard en koets. Het zou mij niet verbazen als je een soort ‘pimp mijn koets’ plaats hebt waar je allerlei tierelantijntjes kan bevestigen aan de koets. Naast de voertuigen kan je ook gebruik maken van de trein en dat gebeurt dan net als in GTA, maar dan met meer leven in de brouwerij. Unieke treinreizigers met eigen dialogen zoals dat hoort in die tijd. Het lijkt mij dan weer fantastisch om treinovervallen te plegen waar je via het dak naar voren moet lopen en iets moet stelen ofzo. Om vervolgens met een salto op je paard te springen die naast de trein galoppeert (oke, ik loop iets te hard van stapel hier, teveel spaghetti westerns gekeken vroeger).

First-person cowboy!

Het schijnt dat je de optie zult hebben om alles, single- en multiplayer, in first-person te spelen. Niet verrassend gezien onze geliefde game ontwikkelaar dit ook bij GTA5 op de Xbox One heeft geïntroduceerd. Je kan dan extra mooi gebruik maken van de Dead Eye waar je allerlei vijanden ziet maar die ook ten goede komt tijdens het jagen op dieren.

Een gouwe ouwe en waar Red Dead Redemption eigenlijk mee begon, zijn de ‘Random Events’. Dat zijn ‘spontane’ gebeurtenissen in de wereld waar je in aanraking komt met bepaalde personen en waar je verwikkeld raakt in rare situaties (zoals bijvoorbeeld beroofd worden nadat je een vrouw met koetspech wil helpen). GTA5 pakte dit concept en heeft het geheel naar een hoger niveau getild.

Nu is het weer de beurt aan Red Dead Redemption 2 om de ‘Random Events’ interessant te maken. Hoe dan? Het schijnt dat jouw keuze van missies en hoe je deze eindigt, effect heeft op de wereld en dus ook op verschillende ‘random events’. Dat hangt bijvoorbeeld ook af van hoe jij je gedraagt tijdens missies, ben je goedzak of rotzak (is er dan een moraal metertje?).

Ik word razend enthousiast van alle geruchten rondom de gameplay van Red Dead Redemption 2! Het klinkt allemaal goed en ook als een logische stap voor de ontwikkelaar wat betreft deze franchise. Het is sowieso wel de algemene consensus dat deze game een ‘day one buy’ wordt. Je kan met de aankoop van Red Dead Redemption 2 geen flater slaan.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments