Eind 2020 moet het nieuwe beest uitkomen, de Xbox Series X. De nieuwe mijlpaal in gaming en kracht in een console. Maar komt de release van onze aankomende parel in gevaar door het coronavirus?

De laatste keer dat ik dacht ‘dat gebeurt vast niet’ werd Donald Trump president van de Verenigde Staten. Nu denk ik wederom ‘het zal toch niet’ als het gaat om uitstel van de geliefde Xbox Series X, maar je weet maar nooit in deze gekke wereld. Gelukkig kan fabrikant AMD ons toch iets meer verzekeren van een release eind dit jaar, want die geven aan dat de productie van de Xbox Series X nog steeds op schema loopt. Wat heeft fabrikant AMD hiermee te maken? Nou, AMD zorgt voor de belangrijke chips in de Xbox Series X (en tevens ook de Playstation 5). Als er een bedrijf is dat als eerste te maken krijgt met gevolgen van het coronavirus, dan is dat waarschijnlijk AMD. Zodra fabrieken niet meer op volle toeren kunnen produceren door werknemers die uitvallen, dan loopt alles vertraging op.

Door een presentatie van Rick Bergman (Executive Vice President van Computing and Graphics bij AMD) gedurende de 2020 AMD Financial Analyst Day, zien we duidelijkheid omtrent de geplande release.

De beurzen lazeren op dit moment in elkaar en er begint ontzettend veel economische tumult te ontstaan, dus de corona-storm is nog lang niet voorbij. Je weet maar nooit wat deze veredelde griep allemaal voor ons nog in petto heeft.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments