Het is één van de meest spraakmakende overnames aller tijden, de overname van Activision Blizzard. En na gewonnen rechtszaken en goedkeuringen vanuit vele landen hangt het nog af van één factor: De CMA.

We hebben er maanden over geschreven en ondertussen is ook op onze redactie paniek uitgebroken. Hoe gaan we de podcast in hemelsnaam nog vol kletsen in een uur als we het straks niet meer over deze spraakmakende overname kunnen hebben? Het einde lijkt in ieder geval in zicht. Dit laat website The Verge weten in een artikel. De CMA zou namelijk van plan zijn om ergens volgende week een zogeheten ‘preliminary decision’ te nemen. Dit betekent dat er een voorlopige beslissing wordt genomen om de overname van Activision Blizzard door Microsoft goed of af te keuren. Hierna moet er een definitieve beslissing genomen worden, die uiterlijk op 18 oktober moet worden genomen.

De kansen van Microsoft zijn in ieder geval flink gegroeid. Eerder keurde de CMA de overname af omdat men bang was dat Microsoft met name op het gebied van Cloud Gaming te veel macht zou krijgen. Microsoft reageerde hier in eerste instantie op door contracten te sluiten met andere ontwikkelaars op het gebied van cloud gaming. Vorige maand liet men tevens weten de volledige rechten voor cloud gaming over te hevelen naar Ubisoft.

Laten we hopen dat we volgende week meer duidelijkheid hebben. Wanneer de overname door middel van de definitieve beslissing goedgekeurd wordt door de CMA dan kan Microsoft eindelijk echt beginnen met de acquisitie. Tot die tijd wordt het nog een paar nachtjes slapen tot het verlossende antwoord. Wordt vervolgd!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties