Alles wat er nieuw is in Diablo 4

Tijdens het evenement van Blizzard, de BlizzCon, zijn er meerdere games aangekondigd waaronder Diablo 4. Daar zaten de fans al heel lang op te wachten.

Diablo 4 is niet zomaar aangekondigd. Het wordt gelukkig vergezeld met een hele uitgebreide trailer die je hierboven kunt zien. Waar Diablo 3 opvallend veel kleuren had, zie je dat Diablo 4 nu toch meer terug gaat naar Diablo 2 qua thema en kleuren. Dat geeft Blizzard ook zelf aan. Het moet meer gothic uitstralen… dus missie geslaagd. Ook opvallend is de terugkeer van Lilith, de Daughter of Hatred uit Diablo 2.

Wat is er dan nieuw aan Diablo 4? Je krijgt wederom een co-op modus waar je met elkaar de gamewereld kunt verkennen, maar er zijn ook nieuwe dingen geïmplementeerd die ik hieronder even apart belicht.

Drie nieuwe klassen

Er zijn 3 nieuwe klassen aangekondigd die er ook nog eens behoorlijk badass uit zien. Je hebt de barbarian, de sorcerer en de druid. Eigenlijk zijn de klassen recht toe recht aan, want zoals je verwacht brengt de barbaar veel brute aanvallen met zich mee, de sorcerer juist meer magie en de druïde kan in een dier (beer) veranderen om schade aan te richten. Dat laatste was ook al in Diablo 2 mogelijk en keert nu terug.

Skills, rune words en abilities

Je kan elke klasse naar eigen hand zetten middels skill trees, rune words en ability levels. Skill trees is wat bekender in games. Je hebt bijvoorbeeld een bepaalde aanval richting een vijand en door jouw skill tree kan je die aanval sterker maken of efficiënter zodat je meer schade kan aanrichten. Rune Words worden – als ze hetzelfde zijn als in Diablo 2 – items die je in je wapens kunt zetten om nieuwe effecten toe te voegen. Ability Levels is het sterker worden van elke ability (zoals het woord zelf al aangeeft).

Het is goed dat dit meer aandacht krijgt want zo speel jij je klasse meer zoals jij het wilt. Je kan dan meer met skills gaan combineren zodat jouw speelstijl doet wat het moet doen.

Open wereld campaigns en mounts?!

Yup, je zag het goed in de trailer. We krijgen eindelijk een mount waar je overigens met dikke stijl vanaf kunt springen (wat ook nog per klasse zal verschillen)! Diablo 4 wordt verder gelukkig helemaal open getrokken. Je kan nu met anderen meer je eigen weg gaan in de wereld i.p.v. lineair de quests tackelen en dat is voor mij wel de belangrijkste toevoeging om de ervaring leuker te maken. Je had in Diablo 3 de Adventure mode, maar ik heb het gevoel dat ze dit in Diablo 4 veel meer body gaan geven.

Krijgen we nu eindelijk PvP?

Ik zal eerlijk bekennen, ik ben geen fan van PvP (Player versus Player). Ik houd meer van PvE (Player versus Environment) omdat daar veel meer verhaal bij komt kijken. Toch was PvP erg gewenst bij Diablo 3 en is nooit gekomen via een update. Nu zal het wel bij Diablo 4 ingebakken zijn. Ze werken dan net als in andere MMO’s met veilige zones en zones waar je andere spelers kunt tegenkomen. Gelukkig zijn de zones opt-in, dus als je echt niet tegen andere spelers wilt vechten, dan hoeft dat niet.

Wil je lekker kletsen? Dat kan.

In Diablo 4 worden ruimtes als steden en dorpjes veel functioneler. Je komt andere spelers tegen, je kunt ruilen en verhalen uitwisselen. Dit is ook gelijk de plek om te lopen schreeuwen dat je spelers nodig hebt voor een boss fight. Je kan blijkbaar met meerdere groepen een team vormen zodat je een hele grote eindbaas neer kunt halen. Dat klinkt in ieder geval goed!

Grafisch een parel

Het eerste wat mij opviel in de trailer is dat de game zo verdomd mooi is! Het detail niveau is insane hoog. Zoals je al verwacht komt deze game naar de huidige generatie consoles, maar ook de volgende! Ergens verwacht ik toch wel dat de beelden uit de trailer nog van deze generatie zijn, want dit moet wel mogelijk worden op consoles als de Xbox One X en PS4 Pro.

Al met al wordt het dikke pret in Diablo 4. De duistere stijl en nieuwe opties gaan er waarschijnlijk voor zorgen dat alle Diablo 3 spelers weer volop gaan spelen. Alles wat in de game zit heeft ook de potentie om Diablo 4 beter te maken dan zijn voorganger en kan voorlopig nog veel spelers zoet houden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments