Fact, Sony had de mooiste trailers. Fact, Sony had het meeste applaus. Fact, Sony heeft niks boeiends voor de PS4 dit jaar. Fact, haters gonna hate.

Sony, beste show, by far!

Tuurlijk had Sony de prachtigste show! Ze hadden veel verrassende titels en mooie trailers en daar verdienden ze terecht een groot applaus voor en wat mij betreft plakken we daar de sticker op: “beste show van de E3”. Gefeliciteerd, het is gelukt, de hype is real. We moeten alleen minstens een jaar wachten. En nu? Wat gaan we in de tussentijd doen? De uitblinker van vorig jaar, No Man’s Sky? Of Shenmue 3? Nee, er is maar één keuze en dat is The Last Guardian, een game die al tien jaar in ontwikkeling is en precies zeven jaar geleden is aangekondigd. En zo te zien lijken de andere games van Sony hetzelfde lot te ondergaan. Maar dat geeft niet want volgend jaar hebben ze weer 90 minuten aan verrassende teasers en mooie trailers en verdienen ze weer terecht “beste show van de E3”.

maxresdefault[1]

Microsoft, beste visie, by far

Wie denkt dat ze bij Microsoft hun wonden aan het likken zijn heeft het grandioos mis. In Redmond genieten ze nog na van de persconferentie van Sony terwijl ze de laatste hand leggen aan Gears of War 4, Forza Horizon 3 en ReCore. “This one’s for the players” zal nog laconiek in hun hoofden zweven als ze bezig zijn met de nieuwste Xbox features die we alsmaar krijgen. Na backwards compatibility is het nu de beurt aan Play Anywhere, een feature waarbij je games aanschaft voor alle platformen. Koop je een Xbox game, dan krijg je daar automatisch een pc-versie van, dit geldt voor alle Xbox exclusives.

Of Microsoft zich hiermee niet in de vingers snijdt zal je eerste gedachte zijn geweest, óf zoals ze het op Social Media heel subtiel kunnen zeggen: “dan flikker ik mijn Xbox uit het raam!”

Phil Spencer is niet op de wereld gezet om zoveel mogelijk consoles te verkopen. Phil Spencer is op de wereld gezet om games awesome te maken. En waar je het op speelt zal hem een rotzorg zijn, het zijn allebei Windows-machines, er is geen verliezer.

Microsoft is er niet op uit om zoveel mogelijk consoles te verkopen. Ze verkopen een platform die niet gebonden is aan een bepaald stuk hardware, een platform die continu in ontwikkeling is en waar maandelijks nieuwe features voor komen. Je hebt een dikke gaming rig én een Xbox? Dan ben je toch spekkoper?

Voordat ik het vergeet, Microsoft heeft de lineup van het najaar van 2017 nog niet bekend gemaakt, die houden jullie dus nog tegoed!

En o ja, deze Mexicaan weet precies hoe het zit:

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments