Rockstar’s klassieke westerngame is nu een aantal dagen backward compatible en wat is het weer genieten om in Armadillo en omstreken de outlaw uit te hangen met John Marston. Ik heb het natuurlijk over Red Dead Redemption.

Voor een luttele €7,50 kocht ik deze week RDR uit de store. Ik was best benieuwd of deze game de tand des tijds had doorstaan. Ik weet nog als de dag van gisteren hoe ik op 19-jarige leeftijd de outlaw uithing en iedereen het leven zuur maakte die ook maar enige vorm van kwaad in de zin had. Afgelopen zaterdag was het dan zover voor mij: aan de hand van een onheilspellend westerndeuntje stapte onze revolverheld weer van de boot. In deze intro zie je direct wat deze game zo goed maakt: sfeer. Een agressief krantenjochie wordt direct aan de kant geduwd en de lichte wind die over de grond schraapt, zorgt voor kleine tornado’s van zand rondom John’s voeten.

thumbnail_IMG_7354

Direct na de intro mag ik mijn paard bestijgen en de verbazing maakt zich van me meester. De manier hoe de plukken gras reageren op mijn stampende paard, de grote zandstormen die er soms voor zorgen dat je geen hand voor ogen ziet en de adelaars die met hun dreigende schaduw over je heen vliegen.

Eerlijk is eerlijk, bij sommige games denk je na al die jaren van: wow, hoe heb ik dat kunnen spelen? Maar niet bij RDR. Ik besluit Bonnie Macfarlane te gaan helpen op haar ranch, ze heeft tenslotte na een schietpartij op Fort Mercer mijn leven gered. Het gevoel van cowboy zijn voelt gewoon zo goed, samen met de bijdehante oneliners van de in zichzelf gekeerde John. Die trouwens niet de minste is om zijn hoed af te zetten als er een vrouw langs loopt en tegen diezelfde hoed aan tikt als een man langs komt lopen.

thumbnail_IMG_7334

Naast die fantastische sfeer, blijf ik me ook zeker verbazen over het grafische gebeuren. Natuurlijk zijn we nu veel betere textures gewend, maar het gebruik van de juiste kleuren en de fantastische uitzichten die je vanaf de canyons hebt zijn werkelijk waar om van te smullen. Oh ja, probeer voor de gein weer eens zo’n beruchte shootout en zie hoe het bloed uit je tegenstanders gezicht spuit. Als je ziet hoe fantastisch deze klassieker er vandaag de dag nog uitziet, dan ben ik echt heel benieuwd naar een vervolg op Red Dead Redemption.

Red Dead Redemption is nog steeds een fantastische game die in mijn ogen geheel terecht naar Backward Compatibility is gekomen. Ik voel me gewoon verwend dat ik deze game weer mag spelen en krijg er spontaan een harde revolver in m’n holster van. Goede, oude tijd…

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments