2016 staat letterlijk (niet letterlijk natuurlijk) voor de deur en er is al veel hype ontstaan voor heel wat games. Ik heb zelf al aardig wat jaartjes ervaring in de gamewereld en zie toch een paar dikke fails aankomen. Kijk maar even met me mee in mijn glazen bol om te zien wat er allemaal fout gaat in 2016.

Crackdown 3

Rob schreef gisteren nog over Crackdown 3. Deze Crackdown gaat iets revolutionairs doen, ze gebruiken namelijk cloud computing om de physics van de gamewereld te berekenen en dat is pretty fucking sweet. Zo krijg je dikke destruction wat normaal gesproken niet mogelijk is op de Xbox One. Het probleem zit hem alleen in twee dingen. Het eerste is dat de hele game teert op de hype die gekomen is met de aankondiging van deze feature terwijl dit alleen in de multiplayer zit. De co-op singleplayer (wat dus eigenlijk geen singleplayer is) was voor Crackdown 1 en 2 juist datgene wat de game zo goed maakt. Sorry dus, daar geen total destruction, maar gewoon weer vlakken met ouderwetse textures. Het tweede is dat deze cloud computing feature spiksplinternieuw is. De combinatie van een nieuwe physics engine en het afhankelijk zijn van cloud servers staat garant voor een shitload aan connection issues en bugs. Dat gaat zeker gebeuren en op dat moment zal Reagent Games zo snel mogelijk pleisters moeten plakken. De techniek is alleen zo complex dat dit best wel eens uit zou kunnen monden in een epic fail.

Begrijp me niet verkeerd, dit is mijn verwachting. Ik hoop dat ik het grandioos mis heb en dat deze feature goed uitpakt zodat het over twee jaar in alle nieuwe games te zien is. We hebben nu simpelweg te maken met behoorlijk beperkte console-hardware en de, steeds beter toegankelijke, cloud zou een perfecte aanvulling kunnen zijn; precies wat Crackdown 3 probeert dus.

crackdown3

Quantum Break

Over Quantum Break kan ik heel kort zijn. Remedy neemt een enorm risico met deze combinatie van een game en tv-show. Dat Microsoft al gestopt is met hun Xbox Entertainment Studio, de productiestudio voor live-action films en series, doet al genoeg alarmbellen rinkelen. Daarnaast zie ik het gewoon niet gebeuren dat je eerst een stukje game speelt om daarna een serie-episode te kijken. Gamen en tv-kijken is gewoon verschillend, het vraagt een andere houding en een andere mind-set.

Jack Quantum BreakRemedy heeft alles wel goed voor elkaar, een top-cast en ik denk ook dat Quantum Break best wel een goede game is, maar ik zie het gewoon niet gebeuren. Ik denk alleen dat dit unique selling point hooguit een “aardige toevoeging” is voor de korte gameplay (die is overgebleven) en dat we het niet terug gaan zien in toekomstige games.

Fable Legends

Dit is er misschien wel één die iedereen al ziet aankomen. Ik vond Fable 1, 2 en 3 supergaaf omdat je je hele leven (van kind tot opa) volgt als hero van de levendige luchtige wereld bent en je jezelf kunt gedragen zoals jij dat wilt en de wereld reageert daar ook weer op. Fable Legends heeft dat helemaal niet meer en het lijkt gedegradeerd te zijn tot een simpele dungeon crawler waar je weliswaar met pc- en Xbox-vrienden kunt spelen, maar het spelen met vrienden is niet nieuw en dat maakt Fable Legends ook niet een betere game. Fable Legends gaat niet hoog scoren.

Fable Legends

 

Ubisoft

De volgende fail gaat uit naar heel Ubisoft, omdat ze een zwaar jaar tegemoet gaan. Ubisoft is een beetje het Volkswagen van de gamewereld, zo pushen op de cijfers… Ze mogen blij zijn dat de gamers behoorlijk vergevingsgezind zijn want anders hadden ze allang een dieselgate aan de broek. Ook dit jaar zullen we ongetwijfeld een nieuwe Assassin’s Creed zien met een ge-update engine van Syndicate. The Division is door dezelfde hypemolen gegaan als Watch_Dogs en The Crew en zal dus ook minstens net zo tegenvallen. De eerste tekenen zijn al daar, de “gameplay”-trailer van E3 2014 is indrukwekkender dan die van 2015 en bepaalde features zijn al geschrapt, herinnert iemand zich Watch_Dogs nog? Ghost Recon Wildlands moet in 2016 komen, maar die zal uitgesteld worden naar 2017, daar durf ik m’n handen voor in het vuur te steken. En met een beetje pech wordt ook For Honor uitgesteld naar het volgende jaar. Die laatste game lijkt me trouwens best wel verfrissend en ben echt benieuwd naar meer gameplay daarvan. Om met een positieve noot te eindigen: Far Cry Primal gaat volgens mijn glazen bol wel een dikke topper worden.

Far Cry Primal

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments