Soms is de fantasie mooier dan de realiteit. Een plek waar je kan zijn wie je wil, een plek waar je eventjes heel gelukkig bent. Vanaf morgen is Captain Spirit gratis te downloaden.

Life is Strange 2

DONTNOD entertainment, de ontwikkelaar van deze game (en van Life is Strange), is al een tijdje hard bezig met Life is Strange 2. Tijdens dit ontwikkelproces zijn er veel nieuwe karakters met nieuwe, hartverwarmende verhalen ontstaan. Het verhaal van Captain Spirit is slechts een van de vele nieuwe verhalen die je tegen zult komen in Life is Strange 2.

Als je Life is Strange hebt gespeeld, ben je bekend met de gameplay en de manier waarop jouw keuzes invloed hebben op de rest van het verhaal. Zelfs de kleinste keuzes kunnen desastreuze gevolgen hebben voor jou of je dierbaren in de game. Het is goed om dit in je achterhoofd te houden als je begint aan Captain Spirit, want als we de ontwikkelaar moeten geloven hebben zelfs de keuzes die je in deze demo maakt invloed op Life is Strange 2. Captain Spirit is dus geen volledige game, het verhaal van Chris zich zal vervolgen in september.

The Awesome Adventures of Captain Spirit

Chris is een 10-jarige jongen die net met zijn vader verhuisd is naar een nieuwe omgeving, een nieuwe school en vooral een nieuwe planeet om deze uit de handen van het kwaad te redden. Chris heeft het niet makkelijk. Zijn vader is alcoholist en op school heeft hij eigenlijk geen vrienden. Gelukkig wordt Chris thuis wel gewaardeerd, in zijn vrije tijd trekt hij zich namelijk terug als zijn alter ego ‘Captain Spirit’ en redt hij het sterrenstelsel van het kwaad. Wat Chris echter niet weet, is dat er vandaag iets heel bijzonders staat te gebeuren…

Buiten het feit om dat hij vandaag met zijn vader een kerstboom moet gaan uitzoeken en omhakken, dient hij ook nog eens zijn kostuum te maken, een geheime schat te vinden en alle slechteriken van de aardbodem (en daar voorbij) te laten verdwijnen. Een behoorlijk druk programma dus voor onze 10-jarige protagonist/superheld. Gelukkig krijg jij de eer hem daarbij te helpen, kies je bijvoorbeeld voor een helm of liever een masker als onderdeel van zijn kostuum? Of ga je het kwaad liever helemaal niet bestrijden? Je kunt natuurlijk ook gewoon de hele dag op bed liggen en videogames spelen, toch? Dacht het niet! Het leven van een superheld gaat namelijk niet over rozen…

En, hoe was jouw dag?

Je krijgt in de game een lijstje met taken die je vandaag wil afwerken, aan jou de keuze of je deze daadwerkelijk allemaal voltooid. Dit is namelijk makkelijker gezegd dan gedaan. De opdrachten variëren van moeilijkheid en je zal ze wellicht de eerste keer niet allemaal kunnen voltooien. Gelukkig weten de ontwikkelaars de game op een leuke en boeiende manier vorm te geven en zul je je niet snel irriteren als je even iets niet kunt vinden. Buiten dat raadt de studio je aan om de demo meer dan eens te spelen, zodat je elke keer nieuwe dingen tegenkomt.

Het spelgebied beperkt zich in deze demo tot het huis en de tuin van Chris en zijn vader, echter is er meer dan genoeg te ontdekken voor Captain Spirit en zijn bondgenoten. Kleine tip: kijk goed om je heen en zie niks over het hoofd! Zoals ik al zei: zelfs de kleinste keuzes kunnen gevolgen hebben op het verhaal van Life is Strange 2. Als het je lukt alle geheimen te ontdekken, kan ik je garanderen dat je naar meer zal verlangen.

De game vertelt een prachtig verhaal waarbij jij bepaalt hoe dit zich ontrafelt en welke geheimen je ontdekt tijdens het spelen. Zoals je wellicht weet van Life is Strange is het eigenlijk wel en beetje de bedoeling van het pad af te wijken (om zo nieuwe dingen te ontdekken) en niet direct richting het einddoel te gaan. Het fijne is dat je dit niet verplicht bent, speel de game zoals jij hem wil spelen. Dit doe je in een wereld die prachtig is vormgegeven. Ondanks dat de game natuurlijk qua graphics op een stripboek lijkt, weten de ontwikkelaars de wereld onwijs knap neer te zetten. De kleuren springen van je scherm en de details zijn dankzij de 4k resolutie tot in de kleinste hoekjes te vinden.

Niet alleen qua graphics weet DONTNOD mij weer te verbazen, ook op het gebied van muziek leveren zij een knap staaltje werk door samen te werken met een aantal steengoede “onbekende” bands die muziek maken die, net zoals een glas wijn bij het eten, perfect samengaan met de game. Schaam je dus niet als je af en toe de controller neerlegt en gewoon even geniet van de sfeer die neer wordt gezet. Check hieronder (nogmaals) de trailer voor een klein voorproefje.

Conclusie

The Awesome Adentures of Captain Spirit is een waardige voorloper van Life is Strange 2. De ontwikkelaars laten zien wat ze van plan zijn met de game en zorgen er door deze hartverwarmende ervaring voor dat je niet kunt wachten tot de volledige game gelanceerd wordt.

In de game draait het om de keuzes die je maakt en de verschillende tijdlijnen die daarbij horen. Jij bepaalt hoe het verhaal zich ontrafelt, waardoor de game het zeker waard is (en gezien de korte duur) hem meerdere malen te spelen. Omdat het verhaal zo kort, uniek en meeslepend is ben ik er verder niet al te inhoudelijk op in gegaan, zodat je het verhaal volledig zelf kunt ervaren. Download dus vooral de game en ontdek zelf!

RECENSIES OVERZICHT
The Awesome Adventures of Captain Spirit
95 %
review-captain-spirit-een-held-om-nooit-te-vergetenPluspunten: <br> + Prachtig, meeslepend verhaal(tje) <br> + Mooie, gedetailleerde graphics <br> + Uitstekende keuze van muziek <br> + Doet je verlangen naar meer <br> Minpunt: <br> - Kort <br>
Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments