Heb je ambities om een vierkoppige boyband te vormen? Twitch helpt je op weg.

Twitch maakt het straks mogelijk om met vier man tegelijk te streamen. ‘S werelds grootste streaming dienst voor gamers maakte dit bekend tijdens hun jaarlijkse evenement TwitchCon (25-28 oktober).

Met Squad Streams kun je de uitzendingen van maximaal vier mensen tegelijk vatten in één gezamenlijke stream. Zo kun je een show co-hosten of bijvoorbeeld laten zien hoe vier verschillende teamleden het er in hetzelfde multiplayer potje vanaf brengen. De kijker kiest hoe de streams in beeld worden gebracht. Gaat je aandacht uit naar een streamer met een killstreak dan vergroot je die stream met een muisklik. Met de streamingdienst Mixer van Microsoft was co-streamen al eerder mogelijk.

Karaoke

Een andere toevoeging die gegarandeerd staat voor plezier is Twitch Sings. Samen met de ontwikkelaar van het ritmespel Rock Band introduceert het platform karaoke. In de bovenstaande video kun je de streamer Swag Dracula zien zingen. Hij betreedt het podium met zijn 3D avatar. Kijkers nemen deel aan het concert met hun eigen avatars. Je ziet ze juichen en joelen. Met juichen worden de effecten rond de show nog een stukje dikker, wordt er gejoeld dan kan de streamer beter een volgend nummer inzetten. Twitch Sings is dus interactief. Als kijker beoordeel je optredens, je kunt de streamer een uitdaging meegeven of een verzoeknummertje doen. Intiem wordt het met een duet. Je kunt namelijk een duet opnemen met een van je kijkers of een andere streamer.

Squad Stream en Twitch Sings worden eind dit jaar getest door een select aantal streamers. Een releasedatum is nog niet bekend.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments