Microsoft laat je pc-games spelen op jouw tv en met je Xbox controller in handen. Dat doen ze middels een update voor de Wireless Display app voor de Xbox One.

Xbox games streamen naar de pc via de Xbox app voor Windows 10, daar maak ik dankbaar gebruik van. De nieuwste update voor de app Wireless Display Adapter voor de Xbox laat je nu ook van je pc streamen. Handig als je jouw hobbykamer niet warm kunt stoken en je toch pc-games wilt spelen. Of als je er gewoon samen met je partner van wilt genieten. Het klinkt als een goed alternatief voor onder meer de Steam Link van Valve. Wireless Display laat je al jouw pc-games spelen, of ze nou zijn binnengehaald via de Windows Store, Steam of op een andere wijze.

Door de Wireless Display app te installeren op je Xbox One kun je door op de Windows knop + P te drukken op jouw beeld streamen naar je Xbox. Let wel dat er een aantal beperkingen zijn. Je pc of laptop moet Miracast ondersteunen. Daarnaast worden muis en toetsenbord niet ondersteund als input. Muis en toetsenbord worden voor een select aantal games op de Xbox One wel ondersteund als input. Er is dus hoop dat de Wireless Display app dat ook gaat ondersteunen.

Het streamen van pc-games is trouwens maar een van de vele toepassingen van de app. Het laat je bijvoorbeeld ook presenteren op je Xbox of video’s afspelen. Aan welke toepassing zit jij te denken?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments