Yakuza komt naar de Xbox

Blijer kun je mij niet maken. De hitserie Yakuza komt naar de Xbox One. Sega’s intrigerende opus kent twee gezichten. Ik ben benieuwd of jullie de mix van een serieuze vertelling met over-de-top actie net zo goed pruimen als ik.

De serie staat garant voor heerlijke beat ‘m up actie, een fantastische vertolking van de Japanse wijk Kabukichō en een sterke verhaallijn waarin je Kazuma Kiryu a.k.a. The Dragon of Dojima volgt in zijn opgang naar de top van de onderwereld. Op XO19 is de komst van maar liefst drie Yakuza games bevestigd. Yakuza Zero, Kiwami en Kiwami 2 zijn inmiddels een paar jaar oud, maar dat mag de pret niet drukken. Dit is een van de grote series waar we lang naar hebben kunnen fluiten.

De drie titels uit de hitserie van Sega verschijnen begin 2020 en zullen dan ook meteen speelbaar zijn via Game Pass. Chronologisch hebben we het dan over de drie eerste delen in de serie. Nu zal ik er eerlijk voor uitkomen dat ik een notoire cutscene skipper ben, maar Yakuza Zero is de allereerste game waarbij ik me heb kunnen beheersen. Het verhaal wist me vanaf het eerste moment te boeien. Eer, vriendschap en familie is waar het in Yakuza hoofdzakelijk om draait. Je begeeft je in een wereld waarin men niet bang is om voor die zaken het leven te laten.

De serie wordt wel gezien als de spirituele opvolger van Shenmue. En het oog voor detail en het alledaagse dat Shenmue zo speciaal maakte vind je ook in deze serie terug. Bezoek Club Sega om los te gaan met een paar arcade klassiekers of ga los in een van de lokale karaoke tenten. Het contrast tussen het serieuze verhaal, de over-de-top vuistgevechten en de even diverse als maffe taferelen waar je je in de loze uurtjes in kunt verliezen maakt deze serie zo bijzonder voor mij. In al zijn uitbundigheid en authenticiteit is het een viering van de Japanse cultuur.

Producer Disuke Sato heet de Xbox fans in ieder geval welkom:

“Ik wil de Xbox fans persoonlijk welkom heten. Ik ben er trots op aan de Yakuza serie te mogen werken. Ons team heeft al zoveel tijd gestopt in het ontwikkelen van de opwindende stad Kabukichō en de vele persoonlijkheden die er wonen. Ik kan niet wachten tot je er kennis mee maakt, dus geniet ervan.”

Hou de website in de gaten voor een releasedatum.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments