De E3 is geannuleerd, maar de showcases voor juni 2023 worden inmiddels ingepland. Wat mogen we van Xbox verwachten?

De E3 is een jaarlijkse videogamebeurs georganiseerd door de Entertainment Software Association (ESA). De geplande grote terugkeer van E3 in 2023 is echter geannuleerd omdat de ESA zegt dat het gedwongen was de stekker eruit te trekken vanwege een gebrek aan interesse. Je kunt hier meer over het besluit lezen.

De ESA-president en CEO Stanley Pierre-Louis gaf een interview waarin hij uitlegde waarom E3 2023 werd geannuleerd. Hij schreef het einde van E3 2023 grotendeels toe aan een combinatie van uitgevers die hun marketingplannen aanpasten vanwege veranderingen in de economie en besloten om hun eigen digitale showcases te houden. Covid-19 speelde ook een rol, voegde Pierre-Louis eraan toe.

Hoe het ook zij, de E3 gaat niet door, maar dat zal Microsoft er niet van weerhouden om hun eigen shows te plannen, zoals ze afgelopen jaren ook al deden. Via Twitter laat Aaron Greenberg (VP, Xbox Games Marketing bij Microsoft) weten dat aanstaande 11 juni een dubbele show gepland staat.

Microsoft is voornemens op 11 juni 2023 een Xbox Games Showcase te organiseren. Op diezelfde dag krijgt Starfield haar eigen Starfield Direct show. Starfield (lees hier alles over Starfield) moet de grote AAA game van dit najaar worden en een eigen show zou recht moeten doen aan de ambities die het team heeft. Wat we verder van de shows mogen verwachten is uiteraard nog een grote verrassing. Lang hoeven we in ieder geval niet meer te wachten!

Wat hoop jij te zien tijdens de Xbox Games Showcase?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments