Het doek is dan toch nog gevallen dit jaar.

Het zat er al aan te komen, maar de E3 wordt dus alsnog geannuleerd. We zagen eerder al afzeggingen van o.a. Microsoft die met Xbox niet op de beursvloer zal staan. Sony en Nintendo waren bij voorbaat al niet aanwezig. Na Xbox kwamen ook ineens Ubisoft en Sega met de aankondiging dat ze niet aanwezig zullen zijn op de E3.

De organisatie achter de E3 werd dit jaar over gedragen aan Reedpop die ook events als Pax (East, West, Australia en unplugged) en New York Comic con heeft georganiseerd (en sowieso heel veel comic cons in het algemeen). Maar zonder grote partijen kan je geen beurs organiseren. Reedpop liet samen met de ESA (Electronic Software Association) weten dat ze graag een beurs hadden georganiseerd voor de partijen die wel interesse hadden, maar de afzeggingen vormden een obstakel voor de E3 om er mee door te gaan.

Overigens is het hoofd van Reedpop, Lance Fensterman in z’n algeheel gestopt als leider van het bedrijf. Dit gaf hij een paar dagen geleden aan.

Reedpop en de ESA lijken zich nog wel in te zetten voor toekomstige events, maar de vraag is of E3 ooit nog gaat gebeuren. Het moet voor grote partijen iets opleveren en niet alleen maar geld kosten. E3 heeft vandaag de dag veel meer concurrentie in de vorm van shows als The Games Awards, Gamescom (hybride) en de Tokyo Game Show. Je ziet ook veel meer initiatieven als The Future Games Show en tussendoor Nintendo Directs en Xbox met een eigen Developer Direct of Spring Showcase. Daar is allemaal geen E3 voor nodig. Aandacht krijg je sowieso wel.

Dus het verhaal rond de E3 is tot een triest maar onvermijdelijk einde gekomen. Hopelijk ontwikkelen ze een nieuwe variant waarmee we alsnog een week lang het gamerschap kunnen vieren en onze vingers gaan bloeden van het typen van artikelen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties