Als er al een game in de hype-sectie te vinden is, dan is het Starfield wel. Al weten we nog weinig van de game, de verwachtingen zijn hoog gespannen. Wat we wel al weten van deze Bethesda-telg, laten we hier nu weten.

Wat voor beelden van Starfield hebben we al gezien?

Starfield werd voor het eerst officieel aangekondigd op de E3 2018, hoewel het naar verluidt al in ontwikkeling is sinds de lancering van Fallout 4, wat zou betekenen dat de productie eind 2015 is begonnen. De preproductie eindigde naar verluidt rond dezelfde tijd als de E3-aankondiging, wat betekent dat de game al enige tijd in een speelbare ontwikkelingsfase zit en dat is alvast veelbelovend.

De trailers bevatten veel filosofische overpeinzingen over de plaats van de mensheid tussen de sterren en de zin van het bestaan. Regisseur Todd Howard heeft zelf cryptische hints gegeven in de richting van een wending in het verhaal.

Ga mee met Game Director Todd Howard, Studio Director Angela Browder en Art Director Matt Carofano als ze bespreken hoe de ambities, passies en geschiedenis van Bethesda Game Studios de studio hebben gevormd en hoe ze met Starfield naar de toekomst kijken.

Hoe benadert het team van Bethesda Game Studios hun nieuwste rijke, meeslepende en meeslepende RPG-ervaring? Hoe brengen ze hun kern-DNA naar de volgende generatie consoles met Starfield? Krijg frisse inzichten van Game Director Todd Howard, Design Director Emil

Bethesda Game Studios Audio Director Mark Lampert en Starfield componist Inon Zur praten over muziek en sound design in onze derde aflevering van ‘Into the Starfield’. Luister hoe Lampert en Zur het artistieke proces bespreken, hoe de partituur de ervaring van een speler beïnvloedt en de zoektocht naar antwoorden die aan de basis ligt van de muziek van Starfield.

Waar gaat het verhaal in Starfield over?

De setting van Starfield worden omschreven als “Skyrim in de ruimte”met inspiratie uit onder andere Star Trek en Battlestar Galactica.  Ben je fan van Mass Effect, The Outer Worlds of Prey, dan is de kans groot is dat Starfield ook jouw ding is.

Het verhaal begint in het jaar 2330 in een deel van de Melkweg dat “The Settled Systems” wordt genoemd, een gebied die een ruimte van ongeveer 50 lichtjaar rond ons eigen zonnestelsel beslaat en dat gedeeltelijk door mensen is gekoloniseerd. Ongeveer 20 jaar eerder is er een bloedige burgeroorlog uitgebroken tussen twee rivaliserende facties, de United Colonies en het Freestar Collective. Maar de game begint in een wereld waar de vrede tussen deze facties is getekend.

Dat is de achtergrondinformatie en meer weten we eigenlijk niet. Wat we wel weten is dat je het heelal kan gaan verkennen “in een epische reis om het grootste mysterie van de mensheid te beantwoorden”.

De ontwikkelaars hebben bevestigd dat het spel meerdere facties zal bevatten. Het lijkt erop dat de belangrijkste facties de eerder genoemde United Colonies en Freestar Collective zullen zijn. De United Colonies vertegenwoordigen de mens verenigd in een republiek en wijd vertakt in de melkweg. Ondertussen zijn de Freestar Collective de ruimtecowboys, een pioniersgroep die niet zo happig op gecentraliseerde controle zijn. Er is ook een derde opvallende factie, Ryujin Industries, die een bedrijfsbelang vertegenwoordigt.

Je personage begint de game als lid van de verkenningsmacht Constellation, maar zo te horen is het zeker mogelijk om op een bepaald moment in het verhaal van bond te wisselen. Het lijkt er ook op dat metgezelpersonages en dialoogbomen hun opwachting maken, zoals we van Bethesda gewend zijn. Er is een overredings-minigame om NPC’s tot jouw denkwijze te brengen, een beetje verwant aan Fallout’s speech stat checks. Maar het is blijkbaar een volledig nieuw systeem dat speciaal voor Starfield is ontwikkeld en dat bedoeld is om echte conversaties veel natuurlijker na te bootsen.

Wanneer komt Starfield uit?

De releasedatum van Starfield stond op 11 november 2022 gepland. Xbox en Bethesda hebben recent laten weten deze datum niet te redden. De releasedatum is naar Q1 2023 verplaatst. Een exacte datum in het voorjaar van 2023 is nog niet gegeven.

Op welke platformen kan ik Starfield spelen?

Bij de lancering zal Starfield exclusief voor Microsoft Windows PC en Xbox Series X|S uit gaan komen en zal het vanaf dag één beschikbaar zijn op Game Pass.

Wat gaat Starfield kosten en komen er speciale edities uit?

Daar is nog niets over bekend.

Komt Starfield ook in de Xbox Game Pass uit?

Zoals alle games uit de Xbox-stal zal Starfield vanaf dag één in de Xbox Game Pass beschikbaar zijn, dus je kunt er voor kiezen om gewoon de Game Pass aan te schaffen.

Waar vind ik andere gamers om over Starfield te hypen?

Er is natuurlijk maar 1 plek te bedenken en dat is de XBNL-community die op Discord te vinden is. Via deze link kun je lid worden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments