Na de onthulling van Prey op de E3 vragen we ons nog steeds af wat we mogen verwachten van deze game? Bethesda heeft ons gehoord en geeft uitleg.

Ja hoor, Bethesda kondigde de game vol trots aan vanaf de E3 met een prachtige trailer. De hints naar psychologische twists en bovennatuurlijke krachten maakten behoorlijk indruk, een mogelijke nieuwe topper komt eraan! Maar wat ook behoorlijk was waren de vraagtekens boven onze hoofden. Wat is dit eigenlijk voor een game?

Bij Bethesda hebben ze onze vraag telepathisch binnengekregen want er is een filmpje verschenen waarin de baas van Arkane (de ontwikkelaar) uitlegt wat Prey voor een game is.

Prey is geen opvolger of remake. De game heeft helemaal niks te maken met de Prey van 2006. Meneer Colantonio legt uit dat de game opnieuw is uitgevonden. Bethesda maakt dus duidelijk dat dit dus niet te maken heeft met de gecancelde Prey 2-ontwikkeling.

Verder legt Colantonio uit dat het geen horror-game is maar eerder een psychologische thriller waarin de speler de vraag voorgeschoteld krijgt: “wie ben je eigenlijk als [hoofdrolspeler] Morgan Yu?”

Qua gameplay krijgt de reboot super-powers (al dan niet aangeleerd van aliens), gadgets en wapens, maar de game draait niet om het schieten. De game is het best te omschrijven als een verhalende game op een bedje van actie en een snufje RPG. Iedere speler heeft bepaald zijn eigen ervaring. Simulatie is belangrijk voor Arkane, de keuze van de spelers is bepalend.

Met Dishonored 2 dit jaar en Prey volgend jaar kunnen fans van Arkane hun hart ophalen.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments