Bethesda bevestigt: The Elder Scrolls VI is in ontwikkeling

Vijf jaar geleden werden we verrast met de allereerste teaser trailer voor The Elder Scrolls VI. Helaas bleef het daar bij, want Bethesda besloot om eerst alles op alles te zetten om Starfield uit te brengen. Nu die game uit is lijkt men bij Bethesda alle manschappen te hebben verzameld om eindelijk aan de slag te gaan met The Elder Scrolls VI.

In een dank van woord viert Bethesda namelijk het 30-jarige bestaan van de franchise op X. De studio laat weten erg trots te zijn op de fanbase die is ontstaan en blikt per game terug op diens successen. Zo komen Morrowind, Oblivion, Skyrim en natuurlijk The Elder Scrolls: Online voorbij.

In hun slot laat men weten dat The Elder Scrolls VI eindelijk officieel in ontwikkeling is. Daarnaast geeft men aan dat het spelen van de vroege builds al zorgt voor avonturen die garant staan voor plezier en spanning. Prachtige en hoopvolle woorden dus gezien we vijf jaar hebben moeten wachten op de volgende update omtrent de game.

Echter is de kans klein dat de game binnen nu en een paar jaar verschijnt. Sterker nog, in de documenten van de rechtszaak tussen Microsoft en de FTC werd al gemeld dat TES VI ‘ergens’ na 2026 zou verschijnen. Bethesda baas Todd Howard liet vorig jaar daarnaast weten spijt te hebben van het tonen van de aankondigingtrailer van TES VI in 2018. Volgens Howard was deze toch te vroeg en had de aankondiging wellicht wat meer ‘casual’ gekund.

Voor de komende jaren hoeven we dus nog niet te rekenen op een nieuw avontuur. Maar het is fijn om te weten dat de game bij Bethesda ondertussen prioriteit heeft gekregen. We houden je op de hoogte!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties