Op de E3 in 2017 kondigde het team de Super Duper Graphics Pack aan voor Minecraft. Ultra HD ondersteuning voor de Xbox One X en verbeterde verlichting. Het zou onderdeel worden van de Better Together update die al 2 jaar geleden is uitgekomen. Wat is er toch aan de hand? 

In het najaar van 2017 zou de Super Duper Graphics Pack verschijnen met de release van de Xbox One X. Lydia Winter van Mojang kondigde het aan met een bijbehorende trailer. De X hebben we, de grafische update zou, als inmiddels wel duidelijk is, nog even uitblijven. 

Op MineCon in november van hetzelfde jaar kondigde het team aan dat de update is uitgesteld tot 2018. Op Minecraft.net was te lezen dat:

Er nog een hoop werk gedaan moet worden, het team is niet klaar voor een release in 2017. Super Duper volgt volgend jaar, meer informatie volgt spoedig, hier op Minecraft.net.

Helaas zou die informatie uitblijven, tot op de dag van vandaag. Diverse updates voor Minecraft zijn in de tussentijd uitgebracht, maar niet Super Duper pack. Een interessant feit is dat eigenlijk alle andere first-party games van Microsoft wel al een vergelijkbare update hebben gehad.

De ontwikkelaar heeft tijdens een panel op MineCon in oktober 2018 aangegeven dat de update lastiger blijkt dan aanvankelijk gedacht. Bepaalde delen van de engine moeten worden herzien.

Afgelopen maart heeft community manager Helen Zbihlyj op Twitter gedeeld dat er met een klein team van acht mensen wordt gewerkt aan de nieuwe engine. Daarbij benadrukte ze dat hoewel de pack bedoeld is voor de Xbox One X het een enorme klus is om het op de andere platformen waarop de game speelbaar is ook werkend te houden. Mobile, pc, Switch, virtual reality.. 

Alles bij elkaar wordt het duidelijk waarom de update op zich laat wachten en heeft Microsoft het naar alle waarschijnlijkheid te snel willen brengen en te vroeg aangekondigd. Ik neem het graag van mevrouw Zbihlyj aan, maar kom op, twee jaar later, en we zijn er nog niet.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments