Er worden opmerkelijke uitspraken gedaan bij het huidige gevecht tussen de Federal Trade Commission (FTC) en Microsoft. Er ging één uitspraak over de nieuwe generatie consoles en één over Activision als het wordt overgenomen door Microsoft.

Op dit moment delen de media allerlei uitspraken op het internet en doen net alsof het allemaal heel groot nieuws is of dat het één groot moddergevecht is. Zo’n uitspraak is bijvoorbeeld dat Sony geen details meer zal delen over hun volgende console als Activision wordt overgenomen door Microsoft. Hoewel mensen daar een mening over hebben, is dat natuurlijk helemaal logisch zakelijk gezien. Je gaat niet met een bedrijf van je concurrent informatie delen over jouw volgende console zodat jouw concurrent nog plannen kan aanpassen voor hun eigen console om beter op de markt te concurreren.

Hoewel de keuze van Sony dus meer dan logisch is, heeft Sony wel zichzelf hiermee. Als een ontwikkelingsteam alvast weet wat de volgende console van Sony kan doen, dan kan het daarop gaan ontwikkelen. Bijvoorbeeld, als Activision weet wat de PS6 kan doen, dan loopt de volgende Call of Duty ongetwijfeld beter op de PS6. Als het ontwikkelingsteam moet gaan wachten op een dev-kit als de console eenmaal bekend is, dan duurt het langer om voor de PS6 te ontwikkelen of de versie is niet zo goed als dat hij zou kunnen zijn.

Volgende generatie consoles in 2028?

Dan nog een uitspraak van Microsoft. Die gaf namelijk aan dat het de PS6 pas in 2028 verwacht. Dit werd gezegd in de context van de 10 jaar durende deal omtrent Call of Duty. De deal zou dan tot ver na de introductie van de volgende generatie consoles reiken. Maar wacht even… 2028? Microsoft, wat zeg je nou?

Dan zouden we nog 5 jaar met deze consoles zitten en in de tussentijd een Pro-upgrade krijgen of een Xbox Series toevoeging. Ik mag toch hopen dat die volgende generatie iets eerder komt. De pc haalt de Xbox en PS5 nu al links en rechts in met nieuwe software en hardware. Zo meteen lopen die consoles wel heel ver achter de feiten aan.

Tegelijkertijd is het natuurlijk wel zo dat we de afgelopen 3 jaar nogal een flinke deuk hebben gehad door corona en dat alles een beetje op pauze kwam te staan of in ieder geval een flinke vertraging kreeg. We zien nu pas eindelijk games die alleen voor de Xbox Series consoles beschikbaar komen en dat is dan 3 tot 4 jaar na de launch! Eigenlijk belachelijk, maar wel de realiteit.

Wat vinden jullie? Is 2028 een plausibel jaar voor de volgende generatie of moet dat al eerder gebeuren?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties