Square Enix heeft aangegeven dat het hun toekomstige titels direct multi-platform uit wil gaan brengen. Daarmee keert het de rug toe naar de (tijdelijke) exclusieve deals die we nu met regelmaat van hen zagen.

Zoals te verwachten is komt dit niet ineens uit de goedheid van hun hart en dat ze zich realiseren dat exclusieve deals gewoon ruk zijn voor de gamers, maar is het gewoon een ordinaire geldkwestie.

Square heeft hun financiële jaarcijfers naar buiten gebracht en daar staat onder andere in dat hoewel de verkoopcijfers het afgelopen jaar flink zijn gestegen, de kosten voor het maken van games ook flink hoger zijn geworden. Om dit te compenseren heeft het bedrijf aangekondigd dat het in de toekomst hun games direct op meerdere platformen uit wil brengen en niet meer vast wil zitten aan exclusiviteits-deals zoals nu met bijvoorbeeld Final Fantasy 16 en Final Fantasy 7.

Naast deze aankondiging liet Square Enix ook weten dat ze nieuw leven in een aantal van hun oudere IP’s willen blazen. Chronotrigger anyone?

Hopelijk betekent dit voor ons als gamers dat als we een vette game aankondiging zien van Square Enix dat we ons geen zorgen meer hoeven te maken dat deze titel niet naar ons favoriete platform komt. En dat lijkt mij persoonlijk een prima ontwikkeling.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties