Ubisoft heeft bekendgemaakt dat de ontwikkeling van The Division Heartland, het gratis spel dat zich afspeelt in het universum van Tom Clancy’s The Division, wordt stopgezet.

The Division Heartland werd oorspronkelijk aangekondigd in 2021. In dit PvEvP multiplayer spel, ontwikkeld door Red Storm Entertainment, zouden spelers te maken krijgen met een voortdurend veranderende besmettingen, vijandelijke facties en mysterieuze virussen in het fictieve stadje Silver Creek.

De annulering van The Division Heartland is opmerkelijk. Ubisoft heeft de afgelopen jaren laten zien een titel niet zondermeer los te laten, hoe problematisch de ontwikkeling van een game ook verloopt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Skull and Bones en de remake van Prince of Persia: Sands of Time. Het besluit is extra opvallend omdat Ubisoft vorig jaar nog flink met de titel had uitgepakt tijdens haar Division Day-evenement.

De uitgever heeft besloten om de middelen anders in te zetten, voornamelijk voor XDefiant en de Rainbow Six-franchise. Ubisoft heeft daarnaast nog twee andere projecten van The Division aangekondigd die in ontwikkeling zijn: The Division Resurgence, een gratis multiplayer third-person shooter voor mobiele apparaten, en The Division 3, waarvan Massive Entertainment en Ubisoft bevestigden dat het vorige september in ontwikkeling was.

The Division Heartland is een van de vele annuleringen die Ubisoft de afgelopen jaren heeft bevestigd. In 2023 annuleerde het bedrijf meerdere nog niet aangekondigde titels samen met Immortals Fenyx Rising 2. Ubisoft’s lineup voor het komende jaar omvat nu Assassin’s Creed Shadows (vandaag officieel aangekondigd, lees hier), Star Wars Outlaws, The Division Resurgence en XDefiant.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties